Externe

În Polonia, numărul noilor cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore a scăzut

Numărul noilor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 a sporit cu 187 faţă de ziua anterioară, interval în care au murit încă opt persoane.

Pe parcusul zilei de luni, la nivel naţional s-au înregistrat 285 de noi cazuri de COVID-19 şi 27 decese.

Ministerul Sănătăţii a în spitalele din Polonia sunt internaţi 2.934 de pacienţi cu coronavirus. Alte 82.643 de persoane sunt în carantină instituţionalizată, iar 18.394 se află izolate, sub supraveghere epidemiologică. Până în prezent, în Polonia s-au vindecat 2.655 de pacienţi cu COVID-19.

Primul caz de infectare a fost confirmat de autorităţile poloneze la 4 martie, iar după opt zile s-a produs şi primul deces. De atunci, Polonia este în stare de epidemie şi şi-a închis temporar frontierele pentru cetăţenii străini, în scopul limitării răspândirii bolii.

Zborurile şi legăturile feroviare internaţionale au fost suspendate la 15 martie. Guvernul a restrâns activitatea marilor centre comerciale şi a închis toate barurile, cluburile şi locurile de divertisment. De asemenea, sunt interzise grupurile formate din cel puţin trei persoane, iar autorităţile le-au cerut polonezilor să rămână acasă şi să respecte măsurile de distanţare socială.

Şcolile din Polonia vor rămâne închise până la 24 mai, a anunţat vineri ministrul polonez al educaţiei.

Săptămâna trecută unele dintre restricţii au început să fie relaxate, fiind redeschise parcurile şi fiind permis un număr mai mare de cumpărători în magazinele alimentare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *