Actualitate

În R. Moldova a fost înregistrat primul copil infectat cu COVID-19

umărul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova este în continuare de 23, printre cei infectați este și un copil de opt ani, iar un pacient este intubat și conectat la respirație asistată. Anunțul a fost făcut luni de ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, la finele ședinței Punctului Focal, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, din cele 23 de cazuri înregistrate 13 sunt de import, iar zece cu transmitere locală. A fost înregistrat și primul caz de infectare cu COVID-19 în rândul copiilor, iar un pacient se fală în stare gravă la terapie intensivă fiind intubat și conectat la aparatele de respirație asistată. Alți 19 pacienți sunt în stare de gravitate medie, fiind în dinamică pozitivă.

Șeful de la Sănătate a ținut să precizeze că femeia din Cantemir despre care mai multe surse media au scris că ar fi murit din cauza COVID-19 și-a pierdut viața în urma unui ictus. Ministrul a îndemnat cetățenii să stea acasă și să evite locurile aglomerate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat că epidemia de Covid-19 poate fi declarată ca pandemie. Până la data de 16 martie, în Republica Moldova au fost confirmate 23 cazuri de coronavirus (COVID-19). Potrivit datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, începând cu 31 decembrie 2019 și până la 15 martie curent, au fost raportate 151 363 cazuri de infecție Coronavirusul de tip nou (COVID-19) (confirmate clinic și de laborator) și 5 758 decese, dintre care în China (3 203), Italia (1 441), Iran (611), Spania (136), Franța (91), Coreea (75), SUA (57), Japonia (22), Marea Britanie (21), Olanda (12), Elveția (11), Irak (9), Germania (8), cazuri din contul transportului internațional Japonia (7), Filipine (6), San Marino (5), Belgia (4), Australia, Grecia, Liban, Polonia (câte 3), Algeria, Argentina, Bulgaria, Ecuador, Egipt, Irlanda, India (câte 2), Albania, Austria, Canada, Guyana, Luxemburg, Maroc, Norvegia, Panama, Sudan, Suedia, Taiwan, Thailanda, Indonezia (câte 1 caz). 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *