În raionul Soroca au demarat lucrările de construcţie a unui nou apeduct

publicat în Moldova pe 10 Noiembrie 2016, 13:49

O reţea de aprovizionare cu apă şi canalizare va fi construită în satul Ţepilova, raionul Soroca. Lucrările au demarat ieri, iar conform proiectului, pînă la finele anului curent în localitate trebuie să fie finalizate peste 12 km de apeduct, un turn de apă cu capacitatea de 50 metri cubi, sisteme autonome de canalizare pentru şcoala şi grădiniţa din sat, comunică MOLDPRES.

Lucrările fac parte dintr-un proiect pentru aprovizionarea cu apă a localităţilor Regiunii de Nord a R. Moldova. Acesta prevede crearea condiţiilor de asigurare cu apă potabilă de calitate a locuitorilor comunelor Parcani, Ocolina şi Rădi Cereşnovăţ din raionul Soroca.

Lucrările de la Ţepilova vor costa circa patru milioane de lei, bani alocaţi din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională.

Proiectul din raionul Soroca se înscrie într-un program de aprovizionare cu apă din apeductul magistral Soroca-Bălţi, realizat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord. Ca urmare, peste patru mii de familii din raionul Soroca vor avea apă de calitate la robinete. 

Timpul.md