Economie

În România se fabrică tehnică militară

Producătorul francez de tehnică militară Renault Truck Defense, parte a grupului AB Volvo, a semnat la Mizil, prin președintele companiei Gerard Amiel, un memorandum cu compania SC MFA SA referitor la producția și comercializarea exclusivă a camioanelor militare și a vehiculelor blindate pe teritoriul României. Din partea română a semnat Nicolae Suta, director general al MFA.

Cele două companii intenționează să desfășoare un program de investiții în comun având ca obiect retehnologizarea platformei de producție a MFA din orașul prahovean Mizil. În perspectivă, logistica și tehnica militară rezultate în urma acestei colaborări vor fi comercializate pe piața regională și pe cea internațională.

MFA Mizil este un producător român independent de tehnica militară, cu o istorie de peste 60 de ani. Compania este cel mai important contractor român al Ministerului Apărării Naționale (MApN) de după 1989 pentru mașini de luptă blindate.

Cel mai recent proiect dezvoltat de MFA împreună cu MApN a fost modernizarea a 127 de mașini de luptă de infanterie, certificate NATO, în valoare de peste 100 milioane euro. Din 2012, MFA Mizil este parte a grupului de firme Carmistin, care aparțin omului de afaceri, Iustin Paraschiv.

Investiţia, în valoare de mai multe milioane de euro, va crea câteva sute de locuri de muncă. De remarcat faptul că Renault Truck Defense are peste 1400 de angajați în Franţa, fiind prezentă în peste 50 de ţări.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *