În Rusia a fost creat un offshore pe o insulă care nu există

publicat în Actualitate pe 10 Septembrie 2018, 17:40

Ministrul adjunct al finanțelor dinr Rusia, Ilia Trunin, a declarat că Insula Oktiabrski, pe care a fost înființat un offshore rusesc, nu există în realitate, scrie Vedomosti.

„Așa cum s-a dovedit, în regiunea Kaliningrad nu există insula Oktiabrski. Nu există un astfel de punct geografic, nu există”, a spus Trunin.

Fostul viceprim-ministru al regiunii Kaliningrad, Alexander Șenderuk-Jidkov a explicat ca insula Oktiabrski este o regiune istorică, nu o unitate geografică. Potrivit documentelor, aceasta face parte din districtul Moscovei din Kaliningrad.

Pentru a elimina discrepanța, scrie Vedomosti, consiliul municipal din Kaliningrad intenționează să voteze in regim de urgenta acordarea numelui de „Insula Oktiabrski” unui cartier din districtul Moscovei al orasului Kaliningrad.

Legea privind teritoriile cu regim juridic special – un analog al offshore – a fost adoptată în Rusia în luna iulie. Acesta stipulează că astfel de teritorii sunt create în Rusia pe insula Oktiabrski din regiunea Kaliningrad și insula Russki din Ținutul Primorski (Primorie).

Crearea de zone offshore in Rusia reprezinta una dintre formele de sprijin acordata de Kremlin pentru oamenii de afaceri care au suferit din cauza sanctiunilor occidentale. Oligrahul rus Oleg Deripaska a fost primul care a anuntat ca muta pe insula Oktiabrski sediul social al companiilor sale UC Rusal și En + Holding.

Sursa: Paginaderusia.ro