Actualitate

Încă o dovadă că Facebook nu face NIMIC să te apere de PROPAGANDĂ

Facebook a trecut prin multe scandaluri în ultima vreme, dar a reușit să scape fără daune majore. O problemă care continuă să persiste, însă, pe rețeaua lui Mark Zuckerberg e legată de conturile care manipulează, transmit informații fake news sau răspândesc mesaje propagandistice.

Grupurile anti-vaccin sunt, în continuare, extrem de numeroase. Acolo se răspândesc informații care pot conduce la tragedii. Așa cum e și cazul unei femei din Colorado care a refuzat să-și vaccineze copilul în vârstă de patru ani.

Facebook nu face nimic pentru a stopa propaganda anti-vaccin
Facebook găzduiește încă, în ciuda angajamentelor luate de Mark Zuckerberg, numeroase grupuri care fac propagandă anti-vaccin. Unul dintre ele se numește “Stop Mandatory Vaccination” și numără nu mai puțin de 139.000 de membri.

Din acest grup face parte și o femeie din Colorado. Băiatul acesteia, în vârstă de 4 ani, s-a îmbolnăvit și a făcut febră mare. În loc să meargă la medic, femeia s-a adresat grupului și a specificat că s-a mai confruntat cu această situația și la ceilalți doi copii și că, în cazul lor, doctorul a prescris un vaccin antigripal.

Membrii grupului au sfătuit-o, însă, să nu urmeze aceste indicații. În cele din urmă, băiatul de patru ani nu a mai ajuns la doctor pentru a primi un diagnostic avizat. După câteva zile, minorul a murit.

Vaccinu pe care doctorul îl recomandase celorlalți doi copii care au trecut prin situații similare este cel mai comun vaccin antigripal. Totuși, femeia a preferat să asculte sfaturile membrilor grupului pe care era înregistrată.

În apărarea lor, reprezentanții Facebook au transmis că regretă această tragedie și că gândurile lor se îndreaptă spre familia copilului. În același timp, au spus că lucrează din greu la închiderea unor astfel de conturi, care răspândesc informații false despre vaccinuri.

Mari progrese nu prea au făcut.

https://playtech.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *