Economie

Încă o întreprindere a solicitat majorarea tarifelor la energia electrică

Surse din cadrul ANRE au relatat pentru INFOTAG că această companie consideră că tarifele trebuie majorate cu 3,2% pentru consumatorii casnici conectaţi la reţelele RED Nord – de la 204 până la 210,57 bani pentru 1 kWh şi cu 3,1% pentru consumatorii conectaţi la reţelele RED Nord-Vest, de la 214 până la 220,57 bani.

Furnizorul îşi motivează solicitarea prin faptul că a crescut cursul leului în raport cu dolarul american, de la 20,18 lei pentru $1, inclus în tariful actual, până la 20,4 lei pentru $1, conform indicilor macroeconomici stabiliţii de Ministerul Economiei pentru anul 2017. Totodată, compania atrage atenţia la majorarea cuantumului minim garantat al salariului în sectorul real, precum şi includerea în tarif a cuantumului suplimentului tarifar anual prin stabilirea mecanismului de recuperare a devierilor tarifare din anii precedenţi.

Compania afirmă că în calculele prezentate s-a ţinut cont de diminuarea preţului de procurare a energiei electrice din import.

ANRE a publicat cererea companiei pentru consultări publice. Peste două săptămâni Agenţia va analiza calculele şi alte informaţii necesare conform metodologiei tarifare actuale, după care Consiliul de Administrație al ANRE va lua o decizie privind tarifele reglementate în termen de cel mult 180 de zile calendaristice de la data înregistrării solicitării.

Anterior, Agenţia anunţa că nu va admite majorarea nejustificată a tarifelor la energia electrică.

INFOTAG.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *