Externe

Încrederea în economia Germaniei, aproape de minimul ultimului an

Producătorii industriali și companiile de construcții fiind tot mai pesimiști în privința perspectivelor de afaceri, potrivit datelor publicate luni de institutul Ifo.

„Anul a început cu o surpriză neplăcută pentru economia germană”, a declarat Hans-Werner Sinn, președintele Ifo, transmite MarketWatch.

Indicele referitor la climatul de afaceri, calculat de Ifo, a scăzut de la 108,6 puncte în decembrie la 107,3 puncte în ianuarie, cel mai redus nivel atins după februarie 2015 , conform Mediafax.
Analiștii intervievați de Wall Street Journal anticipau un declin mai mic, la 108,5 puncte. Percepția în rândul companiilor din industria prelucrătoare se află la cel mai scăzut nivel din ultimele 12 luni.
Sondajul realizat de Ifo, care se adaugă nivelului sub așteptări al indicelui referitor la intențiile de achiziții ale managerilor, publicat vineri, arată îngrijorarea că încetinirea economiei chineze și problemele altor economii emergente mari vor afecta exporturile germane și vor submina deciziile de investiții ale companiilor.

Sursa: wall-street.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *