Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 07:16
Abonamente
 
 
 

Culinar.md 28 Martie 2017, ora 10:41

Inediţii cartofi prăjiţi franţuzeşti, metoda Patricia Wells

Marime Font

În noua sa carte de bucate, „My Master Recipes", apreciata autoare şi profesoară Patricia Wells scrie despre cea mai bună metodă de a găti cartofi prăjiţi franţuzeşti acasă, despre care spune că „nu este ceva nou sau unic", dar are rezultate atât de gustoase. Reţeta o numeşte: cartofi prăjiţi „la rece". 

Secretul stă în felul în care sunt prăjiţi cartofii, anume unul care imită fierberea acestora, şi nicidecum clasica variantă de a adăuga cartofii când uleiul s-a încins, notează epicurious.com

Ce trebuie să faci mai exact? Taie cartofii pentru prăjit, trece-i prin câteva jeturi de apă, ţine-i apoi cinci minute într-un vas cu apă, clăteşte-i, apoi repetă operaţiunea şi mai lasa-i câteva minute în apă. Scurge-i şi usucă-i într-un prospop, pentru a îndepărta amidonul în exces, apoi pune-i într-o cratiţă înaltă. Acoperă-i generos cu ulei şi dă focul mare. Nu trebuie să pui capac peste oală. Când uleiul începe să fiarbă, cam după nouă minute, cartofii încep să devină cremoşi, moi în interior. Trebuie să-i mai prăjeşti încă 15 minute - 20 de minute pentru o textură crocană şi o culoare aurie la exterior. Amestecă-i doar cu o lingură metalică, la 4 minute. Spre final, acordă-le mare atenţie amestecând mai des, dar uşor.Trei sfaturi importante de care să ţii cont:

1. Foloseşte cartofi cu coajă maronie şi miez galben (cum sunt cei din soiul Russets)

2. Nu găti într-o cratiţă din aluminiu, ci într-una de fontă, pentru că prima nu va păstra îndeajuns căldura uleiului.

3. Asezonează cu sare atunci când pui cartofii în farfurie.

Patricia Wells este o cunoscută autoare de cărţi de bucate şi profesoară. Îşi împarte timpul între Paris şi Provence. Cartea ei, "Patricia Wells at Home in Provence" (1996) a obţinut premiul James Beard - Best International Cookbook.

Wells este singura persoană din America şi singura femeie angajată critic de restaurante pentru o uriaşă publicaţie franţuzească, L'Express, între 1988–1991. A făcut, de asemenea, critică de restaurant pentru International Herald Tribune, din 1980 şi până în 2007. 

gustarte.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul