Sănătate

Îngrijirea tenului gras cu produse naturale

În aceste condiţii, persoanele cu ten gras pretind tot mai mult de la produsele cosmetice atât hidratarea, cât şi matifierea pielii. Tenul gras este consecinţa hipersecreţiei glandelor sebacee, iar un asemenea ten necesită o îngrijire zilnică. Spălarea se face cu apă şi gel spumant de curăţare, fără alcool, care curăţă delicat faţa. Dacă produsul de curăţare este mult prea agresiv şi îţi usucă faţa, nu face decât să-ţi stimuleze şi mai tare producţia de sebum, iar, în timp, tenul, fără protecţia pe care o asigură stratul normal de sebum, devine din ce în ce mai sensibil şi mai iritabil.

Tenul gras are nevoie de o îngrijire adecvată pentru reducerea secreţiei de sebum şi apropierea lui de tenul normal. Acest nivel se obţine cu răbdare, folosindu-se plantele, fructele şi legumele ca mijloc de îngrijire.

Foloseşte zilnic o loţiune astringentă preparată în casă. Această loţiune va preveni apariţia punctelor negre şi îţi va curăţa tenul de impurităţi. Aplică pe faţă, o dată pe săptămână un exfoliant, care te va ajuta să elimini impurităţile, iar tenul tău va fi mai curat şi mai revigorat.

Elimină coşurile şi punctele negre

Întreţinerea tenului gras este o adevărată provocare. Coşurile şi punctele negre sunt unele dintre problemele cu care se confruntă persoanele care au tenul gras. În cazul în care nu vreţi să mergeţi la cosmeticiană, ceea ce ar fi foarte indicat, puteţi să vă preparaţi diferite măşti.

Morcov şi lapte bătut

Amestecaţi două linguri de suc de morcov cu două linguri de lapte bătut (sau iaurt). Pasta formată se întinde pe ten şi se lasă să acţioneze un sfert de oră. După acest interval, se îndepărtează cu apă călduţă şi se usucă pielea cu un prosop curat.

Roşii şi mălai

Roşiile şi mălaiul sunt două dintre cele mai bune preparate pentru ten. Roşiile sunt astringente şi conţin minerale şi vitamina C, iar mălaiul poate fi excelent pentru gomaj. De aceea, dacă veţi amesteca o roşie zdrobită cu o linguriţă cu mălai veţi obţine un excelent scrub natural. Masaţi uşor, având grijă să nu răniţi epiderma. Clătiţi apoi cu apă caldă.

Migdale şi ovăz

Pentru această mască ce va catifela pielea, aveţi nevoie de un sfert de cană cu tărâţe de ovăz, un sfert de cană cu migdale pisate şi două linguriţe cu iaurt. Amestecaţi cu grijă aceste ingrediente şi apoi frecaţi tenul, insistând pe zonele cele mai grase.
 
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *