Actualitate

INP: Consilierul francez NU a fost amendat pentru fumatul în parc

Declarația a fost făcută la solicitarea deschide.md, după ce ieri un consilier al Ambasadei Franței la Chișinău a scris pe facebook că ar fi primit amendă de 50 de euro pentru că a fumat în apropiere de parcul Ștefan cel Mare.

”Nu avem niciun proces verbal întocmit pe un asemenea caz. Noi investigăm cele scrise pe facebook de domnul Benoit Mayrand, deși nu excludem faptul că domnia sa ar fi putut fi victima unei înșelătorii”, ne-a declarat Liviu Baziuc.
Amintim că ieri consilierul Ambasadei Franței, Benoit Mayrand, a pretins într-o postare pe facebook că ar fi primit amendă de 50 de euro (peste 1000 de lei) pentru că ar fi fost prins cu țigara în parcul „Ștefan cel Mare". În comentariile și postările sale ulterioare acesta a precizat că se afla înafara parcului și că de fapt nu ar fi încălcat legea cu nimic.
Pe 31 mai au întrat în vigoare ultimele prevederi a „Legii anti-tutun”. Potrivit lor, fumatul este interzis în locuri publice, stradă, localuri, transport public.
Pentru cei care vor încălca aceste prevederi, autorităţile vor impune sancţiuni ce variază între 1000 şi 3000 de lei, pentru persoanele fizice, sau până la 10 mii de lei pentru persoanele cu funcţie de răspundere care vor admite aceste vicii.
La fel de important este să amintim declarațiile ministrului de Interne, Alexandru Jizdan, potrivit cărora, amenzile vor începe să dea năvală peste abia o lună, primele 30 de zile fiind folosite pentru informarea fumătorilor.

Sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *