Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 10:22
Abonamente

Snooker 22 Aprilie 2010, ora 15:45

Întâlnire de gradul III în turul II al CM de snooker: O'Sullivan vs Mark Williams

Marime Font

  Ciocnire de foc în turul secund al Campionatului Mondial de Snooker de la Sheffield. Triplul campion mondial, Ronnie O'Sullivan, nu putea avea un adversar mai greu atât de devreme în turneu.

 "Racheta" va da piept cu dublul campion mondial, Mark J Williams, tributar al jocului slab din ultimele sezoane (chiar dacă galezul a arătat în sezonul actual o formă destul de bună, câştigând chiar Open-ul chinezesc şi intrând în top 10 în clasamentul general provizoriu, pentru ţintarul de la Sheffield s-a luat în calcul clasamentul general, acolo unde "Welsh Potting Machine" nu stătea deloc bine).

În primul tur, Ronnie a avut un meci aparent uşor, dar pe care a ştiut să şi-l facă incomod. În sesiunea finală de ieri, contra chinezului Liang Wenbo, englezul pleca de la un 7-2 confortabil şi toţi erau conştienţi că va fi doar o problemă de timp până la aflarea câştigătorului. "The Essex Exocet" s-a distanţat chiar la 9-3, însă acela a fost momentul în care asiaticul a început să facă break-uri din ce în ce mai consistente, e adevărat şi pe fondul unor greşeli copilăreşti ale adversarului. Wenbo s-a apropiat la 7-9, dar O'Sullivan a pus capăt jocului.
Pentru Ronnie, urmează duelul de foc cu Mark Williams şi acesta trebuie să arate mai multă constanţă pentru a merge mai departe. De notat că ultima confruntare dintre cei doi mari jucători la CM a avut loc la ediţia din 2008 (atunci, Ronnie se încununa campion mondial pentru a III-a oară). Atunci, cei doi s-au întâlnit tot în turul doi şi englezul nu i-a dat nicio şansă adversarului, impuându-se cu 13-7 (ultimul frame al partidei îl poţi urmări mai jos, "Racheta" reuşind break-ul maxim -de 9 ori a reuşit O'Sullivan break-ul de 147, în întreaga sa carieră-)Vezi aici break-ul de 147 de puncte al lui Ronnie, în confruntarea cu Mark Williams la CM 2008


Hendry şi Davis au avut nevoie de joc decisiv

13 titluri au strâns împreună legendarii Stephen Hendry şi Steve Davis (scoţianul 7, englezul 6), fiind, din acest punct de vedere, cei mai titraţi jucători din istoria modernă.

"Mr Perfect" nu ar fi trebuit să aibă vreo problemă în turul întâi, întâlnindu-l pe partenerul de antrenament al lui Ronnie O'Sullivan, adolescentul de 18 ani, Zhang Anda. La cea de-a 25-a prezenţă la Crucible, scoţianul speră să realizeze ceva notabil, dar premisele nu sunt deloc favorabile. Condus cu 9-7 de jucătorul asiatic, scoţianul a reuşit să împingă meciul în frame-ul decisiv pe care l-a câştigat, în primul rând datorită experienţei.

În ceea ce îl priveşte pe Steve Davis, englezul a oferit disputa zilei, ieri, la Sheffield, contra lui Mark King. A fost, fără îndoială, cea mai dramatică întâlnire de până acum la CM, Mark reuşind să se agaţe efectiv de cel supranumit "The Nugget" şi de orice oportunitate pe care acesta i-a oferit-o. Şi acest meci a avut nevoie de joc decisiv şi în ciuda faptului că mai rămăseseră doar două bile colorate pe masă (evident, bila roz şi bila neagră) şi avea nevoie de snooker pentru a se impune, King nu a cedat. Până la urmă, King însuşi a fost cel care şi-a compromis şansele, trimiţând din greşeală bila roz în buzunar şi nemaiputând obţine, aşadar, punctele aferente unui eventual 'snooker'. Prin victoria de azi noapte, Davis devine cel mai în vârstă jucător care să se fi impus vreodată, la Crucible, după Eddie Charlton, în 1989.

Sursa: Prosport

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md