Sport

Inter Turku – primul adversar al sheriffilor

In aceasta seara, campioana de fotbal a R. Moldova, Sheriff Tiraspol, porneste pe un nou traseu in competitiile fotbalistice europene intercluburi. Deja pe parcursul mai multor ani, formatia nistreana reprezinta Divizia Nationala in cea mai puternica competitie din cupele europene – Liga Campionilor.

Conform programului competitional, Sheriff se include in turneu incepand cu etapa a doua preliminara, iar tragerea la sorti a stabilit pentru tiraspoleni, in premiera pentru fotbalul de club din R. Moldova, un adversar din Finlanda – Inter Turku. E de remarcat faptul ca in urna cu numele adversarilor campioanei noastre din cadrul tragerii la sorti erau prezente asemenea cluburi de valoare precum Wisla (Polonia), Partizan (Serbia), Levski (Bulgaria) sau Makkabi (Israel), mult mai bine cotate decat formatia scandinava.
Stilul de joc al adversarei de astazi a moldovenilor este bine cunoscut tehnicienilor tiraspoleni, deoarece Inter, la fel ca si Sheriff , a evoluat la Cupa Comunitatii-2009. In acel turneu finlandezii nu au reusit mari performante, fiind eliminati deja in faza grupelor. Ca si Sheriff, Inter Turku este un club destul de tanar, fondat in anul 1990, avandu-l in calitate de presedinte pe Stefan Ekans. La timona echipei se afla antrenorul olandez Job Dragtsma. Cele mai mari performante ale formatiei sunt eventul (Cupa si Campionatul Finlandei) cucerit in 2008, precum si a doua etapa preliminara in Cupa Intertoto (2004).
Capitanul campioanei R. Moldova, Vaja Tarhnisvili, a remarcat inaintea debutului in noul sezon international ca „rezultatul disputei cu Inter este imprevizibil. Finlanda nu este o tara fara traditii fotbalistice si nu putem miza pe o calificare usoara.”.
Meciul Inter – Sheriff se va disputa incepand cu 18.30, pe Stadionul „Veritas” din Turku.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *