Opinii și Editoriale

Intrarea Domnului în Ierusalim

Dar e timpul să ne gândim la ce a însemnat pentru Iisus Hristos intrarea în Ierusalim. Pentru că El știa foarte bine ce va urma să se întâmple în zilele următoare. Iisus vine în Ierusalim ca să moară în locul nostru. Să învingă pentru noi moartea, acceptând să se jertfească pe cruce pentru noi.

El vine în această zi la cei care Îl vor judeca și condamna.
E ușor să vedem aspectul sărbătoresc al Floriilor. Dar uităm prea des de jertfa care urmează. Pentru că acum e rândul nostru să Îl urmăm pe Hristos în patimile lui. Săptămâna Patimilor e o perioadă de durere și ar trebui, măcar acum, să renunțăm la noi, așa cum Hristos a renunțat la viața

Lui pentru noi. Să ne rugăm, să postim, să participăm la slujbele bisericii nu e destul, chiar dacă e necesar.
Apostolul Pavel spune că trebuie să murim cu Hristos ca să putem învia cu El. Dar nu. Noi rămânem cu slăbiciunile noastre, iar în marea săptămână a patimilor și a răstignirii, în loc să ne plângem neputința, Îl plângem tot pe Hristos. Deși El ne-a spus că viața Lui nimeni nu o ia de la El. Putere are să o dea și putere are să o ia înapoi (Ioan 10; 17-18).

Dacă vom face efortul în Vinerea Mare să ascultăm cu atenție cuvintele Prohodului Domnului nostru, vom înțelege mai bine atât jertfa, cât și intrarea în Ierusalim. Dar mai ales vom vedea cât de mare și cutremurătoare e această taină prin care Hristos, soarele veșniciei, se îngroapă în pământ, făcând să se umple de spaimă oștirile îngerilor. Prin Hristos, viața însăși se îngroapă, iar prin înviere viața noastră e înveșnicită.

Peste o săptămână vom mărturisi cu toții Învierea Domnului, însă e nevoie de mult efort din partea noastră ca să fim cu adevărat nu doar mărturisitori, ci și martori ai restaurării omului și a întregii creații, ai Învierii Domnului din morți.

Să ne comportăm cum se cuvine în aceste zile în care cosmosul întreg a fost străbătut de jertfa și învierea lui Iisus Hristos.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *