Actualitate

Ion Ceban a depus flori la casa în care a locuit Karl Schmidt

Candidatul la funcția de primar general al capitalei a fost observat la intersecția străzilor Mitropolit Varlaam și Mihai Eminescu, lîngă casa în care a locuit Karl Schmidt. Ion Ceban a lăsat un buchet de trandafiri roșii sub placa memorială celui mai longeviv primar al Chișinăului.

Karl Schmidt a condus primăria Chișinăului în perioada 1877 – 1903. Karl Schmidt este pe bună dreptate considerat primarul reformator al Chișinăului. La inițiativa și cu participarea lui au fost construite multe clădiri care și astăzi înfrumusețează capitala. În perioada în care Karl Schmidt era primar a fost construită clădirea Primăriei Chișinău, au fost pavate principalele străzi, construit sistemul de apeduct și canalizare. În Chișinău a apărut curentul electric, telefonul, Gradina Botanică.

Ion Ceban, candidat la pentru funcția de primar general, i-a invitat pe toți locuitorii municipiului și oaspeții capitalei în scuarul Teatrului de Operă și Balet ”Maria Bieșu” la un eveniment festiv dedicat Hramului Chișinăului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *