Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Actualitate 22 Iunie 2018, ora 12:53

Iranul a permis accesul femeilor în interiorul stadioanelor de fotbal

Marime Font

Accesul femeilor în interiorul stadioanelor de fotbal din Iran a fost permis, în cele din urmă, miercuri. Ultima dată când femeilor le-a fost permis să participe la un meci de fotbal în Iran a fost în 1979, însă miercuri, fanii de sex feminin au intrat pe stadionul Azadi din Teheran pentru a urmări meciul Spaniei în Cupa Mondială din 2018.

În urma meciului, stadionul Azadi a declarat că "nu va exista nicio problemă" pentru femeile care doresc să urmărească, luni, o ecranizare a meciului dintre Iran și Portugalia.

Pozele făcute de femei în interiorul stadionului au circulat pe social media, iar echipa de fotbal iraniană a uploadat pe Twitter o fotografie a unei tinere din tribune care flutură steagul național.Cinci femei intraseră deja în interiorul stadionului Azadi, în mai - dar purtau bărbi și peruci ca să se deghizeze în bărbați.

Deși nu există nici o interdicție oficială care să împiedice femeile să intre în stadioanele din țara conservatoare, instituția religioasă a refuzat să diminueze restricțiile, iar poliția le împiedică pe femei să participe.

Femeile au fost pedepsite anterior pentru participarea la meciuri, inclusiv în luna martie, când 35 de femei au fost reținute pentru că au încercat să participe la un meci de fotbal.

După ce a fost anunțat, miercuri dimineață, că femeile și familiile ar putea viziona meciul Iran-Spania, femeile au venit la stadionul Azadi cu biletele lor. Dar au descoperit că forțele de securitate blocau intrarea susținând că planul a fost anulat din cauza "problemelor legate de infrastructură".

Sursa: publika.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul