Externe

Israelul a lovit o bază militară siriană

Un responsabil american a confirmat pentru AFP o "lovitură israeliană", dar nu a dat detalii asupra țintei. „În trecut, țintele au fost rachete transferate Hezbollahului", s-a mulțumit el să adauge.

Responsabili ai guvernului israelian au refuzat la rândul lor să confirme orice informație cu privire la un astfel de atac. Citând "surse exclusive" pe care nu le-a numit, canalul cu capital saudit a declarat că "bombardamentul a vizat un transport de rachete sol-aer destinate Hezbollahului în Liban", referindu-se la puternica mișcare șiită libaneză ce luptă contra rebelilor alături de forțele siriene.

Canalul american CNN, care citează un oficial anonim al administrației americane, a declarat de asemenea că avioane de luptă israeliene au efectuat atacul, vizând rachete și echipamente asociate despre care israelienii au crezut că puteau fi transferate Hezbollahului.

Anterior, un ONG sirian, Observatorul sirian pentru drepturile omului, a raportat mai multe explozii auzite în zorii zilei de miercuri într-o bază de apărare aeriană la Sonar Jable, lângă Latakia, pe coasta siriană.

Această organizație care se bazează pe o rețea de militanți și surse medicale nu a fost în măsură să identifice originea exploziilor.

O sursă din securitatea siriană a declarat la rândul ei că o rachetă a căzut în apropierea unei baze din această regiune, fără să provoace pagube.

La începutul lunii mai, un înalt responsabil israelian a declarat că statul evreu a efectuat două lovituri aeriene în trei zile în Siria împotriva unor arme destinate Hezbollahului. "Ori de câte ori ajung în Israel informații asupra transferului de rachete sau armament din Siria în Liban, acestea vor fi atacate", a asigurat responsabilul israelian, referindu-se la Hezbollah, un dușman declarat al Israelului.

AGERPRES 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *