Actualitate

Israelul, atacat cu tiruri de rachetă. A RIPOSTAT devastator, peste noapte

Israelul a lovit zeci de ţinte în Fâşia Gaza sâmbătă dimineaţă drept represalii la tirurile cu rachete lansate din enclava palestiniană spre sudul teritoriului său, a declarat o sursă din domeniul securităţii citată de AFP.

Loviturile israeliene au vizat baze ale Hamas, mişcarea care conduce în Fâşia Gaza, şi ale aliaţilor formaţiunii islamiste, a declarat o sursă de securitate din Gaza.

Armata israeliană a afirmat că a lovit "ţinte teroriste".

Trei persoane au fost rănite, dintre care cel puţin una grav, potrivit Ministerului Sănătăţii din enclava palestiniană.

Zgomotul exploziilor a fost perceptibil în Fâşia Gaza, potrivit Agerpres.

Aceste lovituri au fost efectuate drept represalii la tirurile cu proiectile de vineri seară. Armata israeliană a anunţat în două comunicate succesive că cel puţin zece rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre sudul Israelului, opt dintre ele fiind interceptate de scutul antirachetă israelian Iron Dome.

"După ce sirenele au sunat în urmă cu câteva minute, şapte proiectile au fost lansate din Fâşia Gaza spre Israel", a precizat armata israeliană.

Toate tirurile au fost interceptate de scutul antirachetă Iron Done, a adăugat armata.

Este a doua seară consecutivă când sunt înregistrate tiruri din enclava palestiniană în direcţia teritoriului israelian, în condiţiile în care ultimul tir de rachetă data din 12 septembrie.

În august, o serie de tiruri cu rachete din Fâşia Gaza urmate de represalii israeliene, precum şi ciocnirile violente de-a lungul gardului care separă enclava de teritoriul israelian, au provocat temeri privind o escaladare a tensiunilor între mişcarea Hamas, la putere în Gaza, şi Israel.

Israel şi mişcarea Hamas au purtat trei războaie în enclava palestiniană din 2008, reaminteşte AFP.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *