Actualitate

Italia: Intemperiile au dus la moartea a 20 de persoane şi importante pagube

 Regiunea Veneto, din nord-estul ţării, a fost în special lovită. Sute de copaci au fost dezrădăcinaţi de pe versanţii munţilor Dolomiţi, din cauza vânturilor violente de joi.

"Este ca după un cutremur", a declarat guvernatorul acestei regiuni, Luca Zaia. Aproape 160.000 de persoane au rămas fără electricitate în această regiune.

Vineri, două persoane au murit, între care o femeie în vârstă de 87 de ani şi o turistă din Germania, în vârstă de 62 de ani, lovite de fulger în Sardinia.

Nivelul de alertă a rămas ridicat vineri în regiunea Veneto, iar meteorologii se aşteaptă la noi ploi şi vânturi puternice în weekend.

Şi în Sicilia au fost inundaţii şi mai multe drumuri au fost închise. Şcolile au rămas închise, precum şi numeroase parcuri.

Protecţia Civilă italiană a calificat acest val de vreme rea "una dintre situaţiile meteorologice cele mai complexe din ultimii 60 de ani".

Veneţia a fost afectată luni de una dintre cele dramatice creşteri a apei din istoria recentă, cu rafale de vânt care au atins 180 de km/oră.

news.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *