Actualitate

Ivan Diacov promite să lase în urmă un Plan Urbanistic General

“Pe toate n-o să le demolez și în primul rând o să producem haos, dar că unele trebuiesc distruse, e cert. În Primărie este o decizie din 2013, care nu permite vinderea pământului, dar ce, nu vedem ce se face în Chisinău? Se vinde și se face ilegal, iar banii merg în buzunar la “borsetcă”. Eu vreau aici să pun stop.”

Odată oprit furtul banilor din Buget, Diacov promite să-i utilizeze la reparația școlilor, grădinițelor, drumurilor, trotuarelor și subliniază că o va face echitabil, nu pe criterii politice, așa cum spune că se proceda până acum.

“În Primărie nu trebuie să se facă politică. Acolo e prăpădenie. Am fost ieri la Liceul Teoretic ”Miguel de Cervantes”, unde din canalizare curge totul în bucătărie. La Liceul rus: ca-n Paris. Ce-i cu asta? Ce-i cu discriminarea asta? Aaa, că ăștia votează cu socialiștii, iar ăștia altfel? Iată de unde începe.”

Cu referire la problema ambuteiajelor, Diacov declară că vrea să o rezolve parțial prin construcția șoselei de centură, în care să fie implicați parteneri din China.

“Centura e o problemă stringentă. Dodon spune că vrea s-o facă cu rușii, dar de ce turcii i-au construit palatul? De fapt, cel mai bine lucrează chinezii. Într-o lună ăștia fac înconjorul Chișinăului.”

Întrebat de unde va face rost de bani pentru a-și realiza ideile, Diacov spune că în Primărie sunt suficiente resurse, pe care se gândește să le dubleze, inclusiv cu vânzarea prin licitații transparente a loturilor de pământ. Totodată, candidatul Partidului Nostru în alegeri își propune să stabilească o bună cooperare cu Guvernul.

“Am de gând să conlucrez cu premierul Maia Sandu. Cu Guvernul trebuie de cooperat, dar nu de arătat cine-i mai mare și mai tare, pentru că lucrăm toți pentru cetățeni.“

Candidatul Partidului Nostru pentru fotoliul de primar general a mai declarat în aceeași emisiune că planifică să lege o relație durabilă cu agenții economici, priviți până acum cu ostilitate.

“Toți anii ăștia, businessmanii au umblat cu capul plecat și cu buzunare întoarse pe dos. Dacă nu vor să continuie tot așa, eu îi sfătuiesc să aleagă omul care o sa le rezolve problemele, care o să se sfătuiască cu ei și o să le asigure siguranța securității banilor. Noi trebuie să avem grijă de oamenii noștri, să-i scutim de taxe o perioadă, să se răsufle, apoi să investească.”

În ce privește soarta Stadionului Republican, Diacov a declarat că acesta trebuie transformat într-un parc multifuncțional, pentru tineret.

“Acolo trebuie să fie ocupații în mai multe domenii, mai ales că se află în sectorul Centru. Trebuie să fie înverzit la maximum. Ambasada SUA cred că nu ar avea nimic împotrivă, din contră, presupun că ar accepta să și finanțeze lucrările, iar dacă ar face asta, își va aduce un mare plus de imagine în RM.”

Diacov a mai afirmat că dacă va fi ales în funcția de primar, va lăsa în urmă un Plan Urbanistic General durabil, peste care nu va putea trece niciun interes meschin.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *