Externe

Joe Biden a fost diagnosticat cu o leziune pre-canceroasă la nivelul colonului

Medicul de la Casa Albă, Kevin O’Connor, a declarat, miercuri, că testele efectuate asupra polipului au indicat că era vorba de un adenom tubular, o tumoare benignă, cu creştere lentă, considerată posibil pre-canceroasă.

Doctorul a precizat că lui Biden i-a mai fost extirpat un polip similar în 2008 şi că momentan nu este necesară nicio altă intervenţie, conform Reuters și CNN, citate de Agerpres.

Recomandarea medicală pentru preşedinte este doar monitorizarea de rutină, iar o altă colonoscopie va trebui făcută doar peste 7-10 ani. În cadrul procedurii de colonoscopie, Biden a fost anesteziat. De aceea, el i-a transferat temporar prerogativele prezidenţiale vicepreşedintei Kamala Harris, care a devenit, astfel, prima femeie care şi-a asumat funcţia executivă supremă din Statele Unite, chiar dacă numai timp de 85 de minute.

Sâmbătă, Biden a împlinit 79 de ani, fiind cel mai în vârstă preşedinte american la începutul mandatului.

Vizita medicală la centrul Walter Reed a fost prima de după instalarea la Casa Albă. Un memoriu al doctorului O’Connor arată că Biden „este în continuare apt pentru serviciu şi îşi îndeplineşte pe deplin toate responsabilităţile, fără nicio scutire sau compromis”.

Medicul, căruia Biden i-a fost pacient încă de când era vicepreşedinte, a menţionat două domenii de „observaţie” care i-au rămas în atenţie: „frecvenţa crescută şi gravitatea «curăţării gâtului» şi tusei în timpul discursurilor” şi o anomalie a mersului, care este „perceptibil mai ţeapăn şi mai puţin fluid decât în urmă cu aproximativ un an”.

Ambele simptome au fost observabile la ieşirile în public ale preşedintelui după preluarea mandatului. Însă, consemna doctorul după controlul de vinerea trecută, „preşedintele Biden este în continuare un bărbat sănătos, viguros, în vârstă de 78 de ani, apt pentru executarea cu succes a îndatoririlor de preşedinte, inclusiv cele de şef al executivului, şef de stat şi comandant suprem”.

Recent, Casa Albă a anunțat că Joe Biden intenționează să candideze pentru al doilea mandat în 2024.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *