Actualitate

Judecătoria Chișinău a respins în termen record cererea de chemare în judecată depusa de Viorel Morari

Contactat de PRO TV, Viorel Morari ne-a spus ca urmeaza sa analizeze incheierea si sa decida daca o va contesta la Curtea de Apel Chisinau.
"La moment nu am un comentariu. O sa analizez argumentele instantei si voi decide referitor la contestare", ne-a spus Viorel Morari.
 
Amintim că Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a contestat în instanța de judecată ordinul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, prin care a fost delegat într-o funcție la Procuratura Generală, pentru o lună, timp în care 21 de procurori trimiși de Stoianoglo vor verifica activitatea Procuraturii Anticorupție.

Mai mult Morari a contestat şi dispoziția cu privire la efectuarea cotrolului activității Procuraturii Anticorupție și spune că nu va permite procurorilor trimiși să efectueze controale să intre în instituție.

După ce a examinat cererea, judecătorul Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, Violeta Chisilița, a respins-o drept inadmisibilă, deoarece ordinul procurorului nu a fost contestat la Procuratura Generală.

Potrivit legii, instanţa poate examina o asemenea cerere doar după ce autoritatea publică competentă cu soluţoinarea acesteia a refuzat suspendarea actului administrativ sau nu a soluționat cererea de suspendare în termenul prevăzut de lege.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *