Actualitate

„Julikul” Dodon e păpuşa: cine-s păpuşarii ?

Şi ultimele apariţii ale lui Dodon îl poziţionează tot mai mult nu ca pe un manager şi un profesionist, cum se pretinde, ci ca pe o păpuşă politică şi un politician de doi bani. Dacă el mai apare de câteva ori la TV, vor înţelege şi cei care-l susţin că, de fapt, au în faţă o păpuşă! N-are charismă şi nici personalitate, repetă ca un papagal câteva „cuvinte-cheie” pe care i le-au băgat în căp’şorul lui regizorii campaniei sale electorale. Aceştia înţeleg pericolul apariţiei la TV a lui Dodon, nu-l lasă să iasă la dezbateri publice, ţinându-l mai mult prin tufişuri şi brusturi, cum a observat cineva. Aşa s-a procedat şi vineri seară când, la dezbaterile de la Publika TV, a fost scos să „polemizeze” cu Dorin Chirtoacă nu Dodon, ci autodeclaratul „analist politic” Gurău. Lumea înjură sau se amuză copios când acesta este invitat să se dea cu părerea la unele ecrane. Şi, într-adevăr, e un „fenomen” – dacă partidul pe care-l deserveşte îi cere, el poate demonstra orice, de exemplu, că înăuntrul globului pământesc mai există unul, cu mult mai mare, şi că în acest glob Chirtoacă are un sediu secret în care noaptea se întâlneşte cu Mihai Ghimpu şi pregătesc unirea R. Moldova cu România! Cu toată fantezia sa gâlgâitoare, Gurău n-a reuşit nimic şi s-a făcut de râs! Îmi imaginez cum ar fi ieşit de la această emisiune Dodon, care la acrobaţii demagogice de acest gen mai are de învăţat de la Gurău.

Aşadar, Dodon e păpuşa în cămaşă roz a PCRM, dar cine stă în spatele ei, cine-s păpuşarii? Răspunsul e simplu: Moscova, cercurile financiare controlate de FSB, iar la Chişinău păpuşarii sunt Voronin, Tkaciuk, Reidman, Mişin, Petrenko, Muntean, Postoiko – toţi cei care în ultimul timp au prins gustul protestelor de stradă şi care cântă „Internaţionala” şi urlă cu accent rusesc „Jos aliansa!”. Aceştia-s „patrioţii mAldaveni”! Pentru ei Chişinăul e un cap de pod care le-ar permite să cucerească toată MAldova, cum a promis Voronin! Dacă Procuratura ar avea curaj să se bage în biografiile lor politice şi de afaceri, ar da de lucruri interesante. Despre unul dintre ele a scris TIMPUL de vineri – e vorba de afacerile mămicii lui Petrenko, personajul care, joi, înainte de şedinţa Parlamentului, urla de i se rupeau coardele vocale „Jos Alianţa!”. Nu cred că mulţi dintre etnicii ruşi şi unii moldoveni care l-au votat pe Dodon pe 5 iunie înţeleg cine are un mare interes – şi ce interes anume! – să pună această păpuşă în fotoliul de primar general al Chişinăului. Cu siguranţă că păpuşarii râd pe la spate de Dodon, numindu-l „maldavan prost” de la Sadova, căruia i-au băgat în cap că-i om mare şi are viitor politic! I-au făcut „blog”, îi scriu texte, îl învaţă lozinci, îl duc la întâlniri cu poporul – se comportă cu el ca (pauză) cu o păpuşă! Ei îl împing pe Dodon fiindcă văd în el o găinuşă care, ajungând primar general, va oua ouşoare de aur – terenuri, fel de fel de licenţe, autorizaţii ş.a.m.d.

…Dorin Chirtoacă a prezentat la emisiunea în cauză un set de acte prin care a demonstrat că Dodon a falsificat „Monitorul Oficial” al României, decupând câteva pagini din actul românesc, lipindu-le în aşa fel ca să-l poată acuza pe Chirtoacă de faptul că ar fi cumpărat troleibuze în mod ilegal printr-o firmă din… România! Când Chirtoacă făcea aceste dezvăluiri, mă uitam la ochişorii lui Gurău şi nu ştiu de ce (de fapt, ştiu!) m-am gândit interogativ: oare nu cumva chiar el, Gurău, este autorul ideii cu falsificarea „Monitorului Oficial” al României? Nu are păpuşa Dodon atâta imaginaţie – asta e treaba păpuşarilor… Dodon e o simplă păpuşă, păpuşa mafiei comuniste!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *