Actualitate

Jurnalist: Legăturile cu Platon, piatra de moară, legată de gâturile lui Andrei Năstase şi Maia Sandu

“Oricât ar încerca să ne convingă Maia Sandu și Andrei Năstase că relația lor cu organizația diversionistă Open Dialog și șefa ei Ludmila Kozlovska se rezumă doar la niște banale bilete de avion, a devenit evident că mai e ceva ce îi leagă. Punctul lor comun nu e doar acea conferință cu ghinion din Parlamentul European, care le-a jucat festa, ci încă cineva, care-i trage acum în jos ca o piatră de moară legată de gât – rău famatul raider Veaceslav Platon, pușcăriașul miliardar, aflat în solda oligarhilor ruși cu epoleți. Cel care e gata acum să plătească oricât numai să scape de pârnaie, pe de o parte, iar pe de altă parte, are obligația morală de a-i despăgubi pe cei pe care-i reprezintă, adică pe mafioții moscoviți care au rămas cu miliardele blocate în conturi, din cauza lui Plahotniuc”, scrie Federiuc.

Jurnalistul se întreabă dacă nu cumva opoziţia moldovenească declarat “antioligarhică” este plătită din banii murdari ai lui Platon.
“Ancheta parlamentară demonstrează că Fundația Open Dialog a fost finanțată de Platon din miliardul furat, adică din banii noștri. Prin urmare, interesul nostru față de activitatea acestei organizații devine justificat de-a binelea. Mai mult, suntem în drept să ne întrebăm dacă nu cumva din aceeași bani este finanțată și opoziția ”antioligarhică” și presa care-i cântă-n strună, iar în paralel, îi spală imaginea lui Platon”, se întreabă jurnalistul citat.

În opinia lui Federiuc, legăturile liderilor PAS şi PPDA cu Open Dialog şi, implicit, cu Veaceslav Platon, reduce simţitor şansele electorale ale opozanţilor moldoveni.

“Maia Sandu și Andrei Năstase n-aveau cum să nu cunoască aceste dedesubturi. Ceea ce-i face complici la infracțiune și demontează mitul că interesul lor este același cu al cetățenilor Republicii Moldova care visează la un viitor mai bun. Pe de altă parte, nici nu mai contează dacă această alianță s-a făcut bună știință sau opoziția s-a lăsat folosită, mânată de ură și lipsă de discernământ. În politică și nu numai, greșelile se plătesc. Și cele de voie, și cele fără de voie. Iar plata a și început, dacă ne uităm la sondaje”, conchide Nicolae Federiuc.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *