Actualitate

La izvoarele intelepciunii impreuna cu B. P. Hasdeu

Literatura a devenit pentru multi elevi o pasiune, care se manifesta si prin participarea la diverse concursuri literare. Unul dintre acestea este „La izvoarele intelepciunii”, care intruneste cei mai buni elevi din municipiu, iar castigatorii merg la finala republicana. Anul acesta, „La izvoarele intelepciunii” il are ca protagonist pe marele savant, scriitor si om de cultura Bogdan-Petriceicu Hasdeu, care intr-un mod perseverent a promovat ideea ca adevarata literatura nationala nu poate fi creata dupa bunul plac al unui grup de intelectuali sau sa fie importata din alte tari, ea avandu-si izvorul in creatia populara.

Participantii s-au inscris la concurs prin intermediul bibliotecilor scolare, unde au fost indrumati cum sa se pregateasca mai bine, fiindu-le oferite si surse bibliografice. Testele sunt pregatite, ca si in alti ani, de un grup de specialisti de la cabinetul metodic al DGETS Chisinau – Iustina Frantuz, Ana Safarov, Liuba Arion si Noie Rotaru -, ultimul fiind si autorul siglei celei de-a XIX-a editii a concursului. Editia 2008 a fost dedicata scriitorului academician Ion Druta, care a fost si oaspete de onoare al „Izvoarelor”…
In acest an, etapa municipala a concursului „La izvoarele intelepciunii” se va desfasura maine, 12 mai, ora 12.00, la Liceul teoretic „Mihai Kogalniceanu” din Chisinau (sectorul Rascani). Sunt asteptati toti pasionatii de literatura!
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *