Actualitate

La trei luni de la Colectiv victimele primesc medicamente pentru răni deschise, inutile acum

"Ar fi fost ideal să primim un pachet de acest fel în ziua în care am păţit ce-am păţit. Sau măcar în ziua externării. În primele zile de internare la Elias, n-am beneficiat deloc de materiale speciale pentru arşi. Am fost pansaţi cu tifon şi cu comprese care se lipeau de carnea vie.

Am şapte anestezii la activ, pentru că suprafaţă arsă era mare şi, că să nu smulgă şi să mă omoare în fiecare zi, mă anesteziau", a declarat una dintre victime pentru Press One.

Această sursă, contabil de profesie, a adăugat că din kitul medical primit de la Crucea Roşie lipsesc două medicamente care erau pe lista şi care i-ar fi trebuit.

"Medicul de la care am ridicat pachetul mi-a dat să semnez că lipseşte Contractubex-ul, dar nu mi-a spus nimeni de ce", a adăugat acesta, precizând că lipsea şi crema hidratantă Atoderm.

"Cel puţin jumătate din kitul pe care l-am primit este inutil, în afară de plasturii cu silicon şi de gelurile cu silicon. Cu restul n-am ce să fac. De exemplu, Grasolind e un fel de plasa cu ceva grăsime care se pune pe rana deschisă. Am folosit în spital, pe locul de unde mi s-a luat grefă, dar marea majoritate a pacienţilor au rănile închise acum, la trei luni de la incendiu. M-am gândit sincer să mă duc să le donez la Spitalul de Arşi", a continuat victima din Colectiv, care a făcut un calcul al medicamentelor din kit şi a descoperit că valorau circa 1.200 de lei, nu 2.800 de lei, cum s-a declarat.

Şi Costi Rădoi, o altă victima din Colectiv, s-a plâns pe Facebook de acelaşi lucru.

"Deşi am fost mulţi internaţi la spitalul Elias, tu, ‘dragă’ Statule Român, ai trimis numai 5 din aceste kituri la acest spital. La mine n-a mai ajuns niciunul, la fel cum n-au mai ajuns nici la alţii. Deci ne izbim de primul paradox idiotic al conducerii tale: pentru aproape 400 de oameni prezenţi la concert, din care au fost victime undeva peste 200, dintre care 63 au decedat, tu ai făcut 400 de kituri care… nu au fost suficiente. Cum vine asta, statule? 400 de kituri n-ajung la 173+ de bolnavi? Că aritmetică mea îmi da deja cu virgulă şi radical", a scris pe Facebook Costi Rădoi.

Şi acesta susţine că multe dintre medicamente sunt inutile acum.

"Statule, acest kit conţine chestii inutile rănilor închise (…) care nu ne mai sunt folositoare acum, după aproape 3 luni de la eveniment. Astea trebuiau atunci, când ziceai că ai de toate, dar n-aveai nimic. Ce să fac cu săpunul chirurgical sau betadine? Crezi că-mi operez prietenă în bucătărie? Sau cu ce ne ajută în mod special un săpun normal lichid? În niciun caz să nu crezi că suntem nişte nespălaţi.

Spre ghinionul României, cei care au fost acolo, erau în majoritate oameni educaţi, de o mare calitate, atât umană, cât şi profesională. Adică aia care-ţi plătesc taxe, care n-au cerşit la Paris sau la Roma, care dădeau pe cărţi şi ultimii bani şi nu-şi construiau casă cu turnuleţe, cu banii luaţi din tunuri cu ţine sau din furt", a continuat acesta. 

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *