Actualitate

Lansarea celei de a VII-a ediţii a Concursului Naţional «edUKation»

Lansat în 2008, concursul şcolar edUKation este o iniţiativa educaţională non-profit al centrului EXCEL, susţinută de un parteneriat activ cu Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova şi cu Academia de Ştiinţe a Republicii Moldova, precum şi cu o serie de insituţii de învăţământ din ţară şi de peste hotare, ce are drept scop promovarea competitivităţii elevilor talentaţi şi facilitarea mobilităţii academice a tinerilor din Republica Moldova.

EXCEL îşi propune, prin intermediul “edUKation”, să deschidă noi orizonturi educaţionale pentru tineri din Republica Moldova, să stimuleze competitivitatea academică precum şi conştientizarea rolului educaţiei de calitate.

Înscrierea candidaţilor pentru ediţia concursului din acest an se face la următoarele disciplini:

– Limba engleză

– Matematică în limba engleză

Concursul se desfăşoară în trei etape succesive:

Fondul de premii, ce constă din burse de studii, vacanţe de vara în străinătate şi alte premii de valoare, este oferit de către organizatorii şi partenerii concursului şi se va repartiza conform următoarelor categorii:

– Categoria English Language;

– Categoria Science Junior;

– Categoria Science Senior .

Toţi participanţii etapei a III-a a Concursului (finală), care vor întruni condiţiile de participare şi vârstă minimă, vor intră în posesia unor premii speciale (burse parţiale pentru studii, seturi de carte, cursuri de pregătire pentru examenul TOEFL, etc.).

Iniţiativa este susţinută de o serie de parteneri academici (Bellerbys College, Marea Britanie ; IBS – Buckingham University, Budapesta, Ungaria ; ÎMI University Centre, Elveţia; CATS Colleges, Marea Britanie ; Middlesex University; Astrum Education, Marea Britanie; Alianţa Franceză din Moldova, Liceul Teoretic Spiru Haret), sponsori, dar şi de o serie de instituţii media.

Fiind o iniţiativa educaţională non-profit, Concursul edUKation nu prevede taxe de participare pentru elevi, profesori sau parteneri. Costurile organizării concursului sunt integral suportate de către organizatori.

Pentru mai multe detalii şi înregistrare la concurs, accesaţi pagină concurs.md sau www.excel.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *