Femeia

Lava furiei şi adierea iubirii

În cea indiană, Gandhi a demonstrat că poţi contracara violenţa prin iubire, pentru că aceasta este mai puternică decât orice sentiment de ură. Din păcate, mai ales în Societatea în care trăim, orgoliul este atât de mare încât se pune în calea dorinţei noastre de a elimina violenţa prin iubire.

În relaţii, se întâmplă acelaşi lucru. Nu o dată o ceartă declanşată de iubita mea, oricare ar fi fost aceasta, a fot amplificată de mine, stârnind-o şi mai tare şi tot aşa până când am ajuns la vorbe urâte, acuzaţii, trântit de uşi prin casă şi, în cele din urmă, despărţirea. Lupta din Societate se reflectă în relaţiile de cuplu, în ceea ce se întâmplă în interiorul fiecăruia dintre noi, iar ceea ce e în tine se află şi în jurul tău. Dacă vrei să schimbi Lumea, începe cu tine. Tot Gandhi a zis-o, şi are dreptate.

Foarte rar, am putut fi raţional într-o confruntare, gândind în permanenţă că nu e altceva decât o discuţie pe care o pot termina, dacă sunt calm şi plin de iubire. În timp ce ea ţipa la mine, supărată fără motiv, acuzându-mă de ceva ce nu am făcut, i-am spus că o ador, că-mi pare rău că este nervoasă şi că vreau să îndreptăm ceea ce, pare-se, am stricat. Imediat, încruntarea s-a transformat în zâmbet şi îmbrăţişări. Seara a devenit una relaxantă, plină de tandreţe şi erotism.

Suntem cu toţii nişte bombe cu ceas. Trăim într-un ritm nebun, în care stresul se acumulează, creează frustrări, acestea se pot transforma în furie, aşteptând o scânteie pentru a erupe, moment în care nimic nu mai contează. Izbucneşti precum un vulcan adormit de prea multă vreme, razi totul în cale şi te uiţi apoi cum ai rămas singur pe o câmpie arsă. Un singur moment de luciditate ar putea împiedica o asemenea catastrofă, dar de ce să-l ai atât timp cât te consideri nevinovat? Până la urmă, orgoliul tău este cu mult mai important decât aplanarea unui conflict cu persoana iubită…

Trist.

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *