Sănătate

Leacurile din cămară pentru amigdalite

Oţetul de mere calmează durerile de gât. Cel mai bun şi mai popular mod de a vă trata cu oţet este acela de a înmuia un prosop în oţet şi de a vi-l înfăşura în jurul gâtului.

Seminţele de ridichi conţin uleiuri eterice bogate în sulf, ce acţionează ca un antibiotic natural. Fierbeţi o linguriţă de seminţe şi o linguriţă de miere într-o jumătate de ceaşcă de oţet. Adăugaţi apă peste compoziţia respectivă până ce tăria oţetului devine suportabilă pentru a putea face gargară.

Zeama de lămâie face şi ea, de asemenea, bine la durerile de gât. Atât cât reuşiţi, încercaţi să o înghiţiţi lent, de mai multe ori pe zi.
Ceapa o tăiaţi mărunt şi o căliţi în ulei de floarea-soarelui. După ce s-a înmuiat bine, înfăşuraţi-o, aşa uleioasă cum este, într-un prosop. Când este suficient de caldă ca să o puteţi suporta, aplicaţi-o pe gât. După aceea trebuie să staţi la căldură înfăşuraţi cât mai mult timp.
Vindecătorii mexicani tratează amigdalita cu ardei iute sărat. Dacă boala este într-o fază mai avansată, puteţi consuma un căţel de usturoi crud.

(M. T.)
www.culinar.md

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *