Sănătate

Lentilele de contact şi sănătatea ochilor

În majoritatea cazurilor cele care poartă lentile de contact o fac din motive pur estetice, fie că se doreşte schimbarea culorii ochilor, fie că se consideră că a purta ochelari este… ruşinos. Probabil prea puţine persoane înainte de a se decide că vor să poarte lentile de contact fac o vizită medicului oftalmolog. Este recomandat să treci pe la medicul oftalmolog pentru a-ţi face o recomandare în funcţie de problemele oculare cu care te confrunţi. În cazul în care porţi lentilele prea mult timp fără să le scoţi, privându-ţi astfel corneea de oxigen, poţi să te confrunţi cu diverse probleme. Te pot durea ochii, vederea ţi se va înceţoşa, ochii pot lăcrima sau poţi avea chiar o sensibilitate la lumină. În această situaţie trebuie să scoţi imediat lentilele şi să faci un control oftalmologic pentru a evita problemele cauzate. Dar dacă aceste simptome persistă, este destul de clar că s-ar putea să ai o anumită sensibilitate la lentilele de contact, iar acet lucru nu îţi va permite să le mai porţi.

Dacă ai lentile de uz prelungit, scoate-le şi dezinfectează-le în fiecare seară. Igiena lor este vitală pentru sănătatea ochiului. Dacă porţi lentile de unică folosinţă, încearcă să nu le foloseşti mai mult decât a recomandat medicul oftalmolog.

Pentru a evita diverse probleme, trebuie să încerci să menţii lentilele curate, să te speli pe mâini înainte de a atinge lentilele de contact, să foloseşti numai soluţii comerciale de umezire şi de curăţare a lentilelor de contact. Pune lentila în mijlocul palmei şi toarnă soluţia de curăţare peste ea. Cu ajutorul degetului arătător masează delicat lentila pentru a îndepărta depunerile şi impurităţile. Pune lentilele curate în recipientul special conceput, se acoperă fiecare lentilă cu soluţia pentru dezinfectarea lor şi se păstrează minimum 4 ore. Ai gijă să nu atingi lentilele cu unghiile şi încearcă să nu renunţi întru totul la ochelari. Păstrează o pereche de ochelari ca rezervă în cazul în care o problemă solicită întreruperea folosirii lentilelor de contact pentru o vreme.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *