Fotbal

LIGA 1:Oţelul Galaţi continuă ascensiunea spre titlul românesc

Craiovenii au început mai bine meciul, însă fără prea multă eficienţă, în primele 20 de minute fiind expediate doar două şuturi pe spaţiul porţii oaspeţilor. De partea cealaltă, în minutul 22, gălăţenii au profitat de o gafă a fundaşului Universităţii, Dănănae, şi au înscris un gol spectaculos prin Silviu Ilie. În scurt timp, o altă breşă în apărarea gazdelor putea duce la 0-2, însă Bărboianu a respins de pe linia porţii un şut al lui Râpă. Oaspeţii nu au „apăsat pe frână” nici după pauză, Iorga şi Sălăgeanu fiind foarte aproape de gol. Meciul s-a încheiat cu 0-1, iar Craiova pierde al doilea meci consecutiv pe teren propriu, în faţa moldovenilor, or, FC Vaslui învinsese pe „Oblemenco”, tot cu 1-0.

Derbiul etapei a 14-a din Liga 1 s-a disputat la Timişoara şi a fost însoţită de un scandal. FC Timişoara şi FC Vaslui sunt două echipe care luptă pentru un loc pe podium şi, cu certitudine, meciul de pe „Dan Păltinişanu” avea să fie unul cu scântei. În minutul 33, „vasluianul” de culoare Papp a deschis tabela. Până la finele primei părţi a jocului, mai multe decizii ale arbitrului Avram l-au scos din minţi pe antrenorul oaspeţilor, Viorel Hizo, acesta fiind la un pas de a-şi retrage echipa din teren. În ultimul minut până la pauză, Ianis Zicu a egalat din penalty. La mijlocul mitanului secund, Goga a marcat golul doi al bănăţenilor şi a consemnat scorul final de 2-1 în favoarea echipei FC Timişoara. Astfel, discipolii lui Cosmin Contra şi-au întărit poziţia secundă în clasament, cu 28 de puncte, dar astăzi pot fi egalaţi de Rapid, dacă aceasta va obţine victorie în disputa de astăzi cu Steaua Bucureşti.

Alte rezultate ale etapei a 14-a: Gaz Metan – Gloria 2-1, Pandurii – FCM Târgu Mureş 4-1, Astra – FC Braşov 3-0, Sportul Studenţesc – Universitatea Cluj 2-0, CFR – Dinamo 1-0.

În această seară, etapa a 14-a se va încheia cu partidele Victoria Brăneşti – Unirea Urziceni şi Rapid – Steaua.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *