Actualitate

Listele alegatorilor din Chisinau vor fi verificate la domiciliu

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoaca, a dispus luni verificarea listelor alegatorilor din municipiu la domiciliu. Acest lucru urmeaza sa fie facut de catre comisiile electorale din sector, in comun cu reprezentantii Directiei generale locativ-comunale si amenajare. Edilul a invocat necesitatea de a evita fraudele inregistrate la alegerile din 5 aprilie.

Impreuna cu gestionarii fondului de locuinte vor fi formate grupuri speciale pentru a asigura corectitudinea fiecarei liste. Administratiile publice locale sunt obligate, pana pe 3 iulie, sa prezinte listele la Comisia Electorala Centrala.
Azi, la ora 10.30, in incinta Primariei Chisinau va avea loc un seminar pentru secretarii preturilor si primariilor din municipiu in vederea perfectarii listelor electorale si asigurarea bunei desfasurari a alegerilor anticipate.
Conform ultimului recensamant, in RM locuiesc 3,4 mln. oameni. Partidele de opozitie spun ca circa 10% dintre persoanele incluse in listele electorale din 5 aprilie sunt decedate.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *