CSI / Rusia

Lobby-ul Kremlinului de la Washington încurcă SUA să ajute Ucraina

La această lista poate fi adăugat un alt punct: neputinţă Ucrainei în faţă „lobby-ului rusesc exprimat de unele vedete ale politicii”, printre care, inclusiv, fostul cancelar german şi fostul lider al minorităţii din Senatul SUA.

Că rezultat al lobby-ului Rusiei, Congresul SUA a apobat legi care, potrivit autorului, cu siguranţă vor „atinge la inima” pe ruşi. Aceste legi sunt adoptate în ciuda faptului că 60% dintre americani consideră Rusia este o „ameninţare majoră.” Că exemplu de lobby, autorul citează amendamentul anti-ucrainean adoptat în iunie la proiectul de lege privind bugetul Ministerului Apărării.

Conform acestui amendament, SUA nu pot oferi asistenţă militară batalionului „Azov”, precum şi să livreze în Ucraina aşa-zisele MANPADS (sisteme de apărare antiaeriană portabile sau MPADS), Javelin-ele atât de dorite de ucraineni. Autorii amendamentului au fost John Conyers şi Ted Yoho.

După ce a fost adoptat amendamentul, Conyers a spus:

„Sunt recunoscător Camerei că a adoptat în unanimitate amendamentul meu, confirmând astfel că forţele noastre armate nu vor antrena batalionul neo-nazist Azov şi a susţinut eforturile mele de a preveni că periculoasele şi uşor de transportat arme MANPADS să ajungă în regiunile instabile”.

Unul dintre motivele pentru interzicerea furnizării Kievului de sisteme de apărare antiaeriană portabile, potrivit lui Conyers este că avionul „Malaysia Airlines” a fost doborât în estul Ucrainei cu ajutorul rachetelor antiaeriene. javelinCu toate acestea, potrivit lui Paul Gregory, Conyers a uitat să menţioneze că Moscova a fost cea care a furnizat aceste complexe militare miliţiilor rebele pe care le sprijină şi dirijează. De asemenea, el a uitat să menţioneze că Ucraina are nevoie de sisteme de apărare antiaeriană portabile pentru a echilibra situaţia de pe câmpul de lupta. În cele din urmă, Conyers a uitat să menţioneze că încheierea inevitabilă a anchetei internaţionale în cazul prăbuşirii MH-17 va fi următoarea: „Avionul a fost doborât de un sistem rusesc de rachete anti-aeriene, tras de pe teritoriul ocupat”.

Din cauza lipsei de asistenţă din partea grupurilor de lobby profesionale, amendamentul lui Conyers şi Yoho i-a prins pe nepregătite pe ucraineni.

Autorul citează opinia omului de afaceri şi consultant politic Brian Mefford, care lucrează la Kiev: „Dacă la Washington, pentru Ucraina ar fi lucrat o firma de lobby profesionistă, ucrainenii probabil ar fi avut deja echipament militar defensiv necesar”.

Paul Gregory conchide: „ruşii par să înţeleagă [importantă] lobby-ului. Naivii ucraineni nu. Ei sunt forţaţi să se bazeze pe compatrioţii lor ucraineni din Statele Unite, Canada şi Australia, precum şi pe politicieni, care cred că trebuie să procedezi corect. Ce naivi!”.
sursă: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *