Infrastructură

Localităţile de pe ambele maluri ale râului Nistru pot obţine finanţare de la UE

Această finanţarea este în valoare de până la 150 de mii de euro per proiect şi este oferită în bază de concurs prin Programul „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de UE şi implementat de PNUD.

Într-un comunicat de presă remis de PNUD, la concurs pot participa localităţile cu o populaţie mai mare de 1500 de locuitori. În cadrul concursului vor avea prioritate proiectele care vor contribui la amplificarea colaborării între cele două maluri. Până în martie 2018, Programul va moderniza 30 de obiecte de infrastructură socială. În runda actuală vor fi selectate 11 propuneri.

Primele 20 de proiecte care au fost selectate în anul 2015 se află deja în reconstrucţie. Printre acestea se enumeră Spitalul raional din Rezina şi Casa de Cultură din Dubăsari. Instituţiile vor oferi servicii pentru locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru.

Uniunea Europeană a oferit peste 7,5 milioane de euro pentru modernizarea instituţiilor sociale prin intermediul programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”. În total, au fost renovate peste 70 de instituţii educaţionale, medicale, de cultură, sport, pieţe comunitare, precum ţi obiecte de infrastructură: drumuri, sisteme de aprovizionare cu apă, canalizare, iluminare stradală, de gestionare a deşeurilor.

Potrivit PNUD, programul contribuie la sporirea încrederii şi cooperării între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *