Afaceri

Lucrari inedite confectionate de mina la Shopping MallDova

„Originalitate si exclusivitate” reprezinta motto-ul Shopping MallDova, in special, in aceasta saptamina. Daca doriti sa admirati sau pur si simplu sa procurati un obiect unic in felul sau, care se va evidentia pe fonul obiectelor „de fabrica”, va indemnam sa mergeti la Shopping MallDova. Pina in data de 28 iunie, la mall va fi deschisa o expozitie de lucruri confectionate de mina de catre mesteri de la „Uniunea Mesterilor Populari din Moldova”, „Centrul Tinerilor Naturalisti din Moldova”, precum si mesteri care lucreaza in mod independent.

Mesterii au venit la expozitie cu bijuterii confectionate din diverse materiale si culori, felicitari, obiecte din ceramica, lozie si din alte materiale vegetale. De asemenea, sunt prezentate si diverse elemente de vestimentatie brodate (ii, baticuri, prosoape etc), jucarii de teatru, genti din piele, precum si compozitii floristice.

Inga Zaiat, autorul accesoriilor prezentate: „…initial, materialele din care le confectionam erau tot ce gaseam prin casa, inclusiv nasturi sau bilute de-a bunicii si de-a mamei”. Astazi designerul de bijuterii le confectioneaza din materiale importate, iar pentru tinute de mireasa si tinute de seara – si din cristale Swarovski.

Mesterii de la „Uniunea Mesterilor Populari din Moldova” aduc in prim plan tinutele populare brodate, care transmit diverse mesaje ce tin de motivele noastre folclorice, altfel spus, sub acelasi acoperis avem posibilitatea sa admiram intregul nostru folclor. Pe linga tinute, sunt prezentate si obiecte de ceramica, lozie, lut etc. Mai mult chiar, vizitatorii centrului comercial au avut ocazia sa participe la procesul de confectionare a oalelor de lut, deoarece in mall a fost instalata roata olarului. Sesiuni de master-class sunt organizate si pentru amatorii de bijuterii si felicitari handmade.

Impresioneaza si colectia de lucrari a tinerilor de la „Centrul tinerilor naturalisti din Moldova”. Dupa cum spune dna Maria Balica, conducator de cerc in cadrul centrului, „floristica in volum dezvolta creativitatea copiilor”, iar rezultatele le putem vedea pe standurile expozitiei – o varietate larga de materiale naturale combinate artistic in forme originale. Costul unei asemenea lucrari variaza intre 100 – 300 lei, in dependenta de amploarea lucrului si materialele folosite.

Unii dintre mesteri propun vizitatorilor mall-ului felicitari si rame pentru fotografii confectionate de mina. Sunt zeci de modele de felicitari pentru diverse ocazii, invitatii de nunta si alte evenimente festive pe care in alta parte in oras nu le puteti gasi. Costurile acestor lucrari sunt promotionale, intre 15-40 lei.

Obiectele confectionate de mina poarta in sine o valoare sentimentala, un motiv si un mesaj pe care autorul doreste sa-l transmita. De aceea, mesterii care isi prezinta lucrarile la Shopping MallDova in cadrul expozitiei isi propun sa promoveze obiectele confectionate de mina, deoarece in rezultatul acestei munci apar cele mai valoroase si unicale lucruri.

Nota redactiei:
Reamintim ca la Shopping MallDova continua Gala Cadourilor, in cadrul careia poate deveni castigator fiecare vizitator al centrului comercial, care face cumparaturi in valoare de cel putin 300 de lei in magazinele din mall. De asemenea, vizitatorii mall-ului au posibilitatea sa cistige zilnic, la roata norocului si in cadrul concursurilor la radio, vouchere pentru cumparaturi valabile in magazinele din Shopping MallDova, precum si alte premii valoroase. Campania este pe ultima suta de metri, deci mai aveti ceva timp la dispozitie pentru a simti gustul victoriei!

 

 

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *