CSI / Rusia

Lukaşenko: Federaţia Rusă a rămas cu jumătate de secol în urmă în planul securităţii alimentare

Declarația a fost făcută în cadrul unei reuniuni a guvernului de la Minsk în care s-au discutat măsurile ce ar trebui adoptate pentru ridicarea interdicţiei la importurile de produse belaruse de către Rusia şi cu privire la tranzitul produselor occidentale de pe lista cu sancţiuni ruse.

Minskul nu îşi poate permite să interzică tranzitul de produse alimentare din Occident spre Rusia, a afirmat Lukaşenko.

Evocând criteriile de siguranţă alimentară invocate de partea rusă ca motiv al interdicţiei, preşedintele belarus a afirmat că în această privinţă Rusia a rămas cu jumătate de secol în urma Belarusului.

‘Dacă ar fi să întrebăm care produse sunt mai sigure, belaruse sau ruse, aceasta ar trezi râsul nu doar în Belarus, ci chiar oricărui rus. Să nu fie cu supărare, dar Federaţia Rusă a rămas cu jumătate de secol în urmă în planul securităţii alimentare’, a declarat Lukaşenko.

‘Comportamentul autorităţilor ruse nu numai că a surprins, ci a şi dezamăgit. Dacă nu va fi normalizat comerţul bilateral, prin respectarea acordurilor vamale, vom fi nevoiţi să reacţionăm’, afirmase el anterior, într-o întâlnire cu guvernatorul Sankt-Petersburgului, Gheorghi Poltavcenko.

Începând cu 30 noiembrie, Rosselhoznadzor, serviciul federal de supraveghere veterinară şi fitosanitară din Rusia, a interzis tranzitul produselor din Belarus prin Rusia în ţări terţe.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *