Ultima oră

Lupu: Prin desemnarea lui Păduraru se urmăresc alegerile anticipate

Marian Lupu a calificat drept „surpinzătoare” decizia lui Timofti, mai ales că înainte de a semna decretul a invitat conducerea PDM la o discuție pentru a coordona o altă propunere, iar la mijloc de drum au fost anunțați că situația s-a schimbat și în scurt timp a fost emis decretul.

Lupu a accentuat că prin această decizie se urmărește „împingerea Republicii Moldova spre anticipate”. „Dacă până la 29 ianuarie problema învestirii guvernului se rezolvă avem trei ani de stabilitate. Iar dacă nu se reușește intenționat, ar însemna că Republica Moldova cade într-o gaură neagră nu doar politică dar și socială și economică”, a punctat liderul democraților.

Marian Lupu a accentuat că Nicolae Timofti la emiterea decretului nu a ținut cont nici de existența majorității parlamentare, nici de necesitatea consultării fracțiunilor parlamentare. „Acest candidat nu întrunește nu doar condițiile regulamentare ce țin de consultări obligatorii cu fracțiunile, dar sunt și lacune de ordin juridic”, a declarat liderul PDM.

Sursa: Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *