Tendințe

Machiajul perfect al buzelor

Am întâlnit femei care renunţau la farduri, fond de ten sau pudră, în schimb nu ieşeau din casă fără a-şi machia buzele. Iată cum poţi exploata rujul în avantajul tău.

Dacă foloseşti ruj roşu, renunţă la fardurile în culori intense pentru ochi. Poţi aplica eyeliner sau un fard într-o nuanţă naturală, dar nu alege să-ţi evidenţiezi şi buzele, şi ochii în acelaşi machiaj – în loc să le pui în valoare, vei „ascunde" ambele trăsături, riscând să arăţi prea încărcată.

Culoarea rujului va persista mai mult dacă, înainte de a aplica rujul, colorezi buzele cu creionul cu care trasezi şi conturul lor. Dacă rujul e deshis la culoare, foloseşte un creion în nuanţe nude.

Pentru buze pline, trasează cu un creion pentru contur marginea exterioară a buzelor, aplică rujul, iar la final poţi crea impresia de volum cu ajutorul unui gloss, din care aplici un strop pe mijlocul buzei inferioare. Nu uita, să ai conturul buzelor mai închis decât culoarea lor este una dintre cele mai kitsch greşeli pe care le poţi face în materie de machiaj.

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, e bine să excluzi din trusa de machiaj rujurile cu o textură mată, care îţi vor „ascuţi" trăsăturile. Înlocuieşte-le cu rujuri cremoase, deoarece dau senzaţia de buze pline şi îţi luminează chipul.

Pentru a distrage atenţia de la o dantură nu tocmai imaculată, foloseşte rujul în nuanţe de roz-închis, roşu-burgundy sau violet.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *