Frumusețe

Machiajul perfect pentru tenul cu probleme

În cazul în care ai astfel de probleme, dar trebuie să arăţi perfect şi nu ai timp să treci pe la un salon de cosmetică, Femeia îţi propune să apelezi la mici trucuri de machiaj. Iluminatorul, fondul de ten, corectorul sau anticearcănul sunt produsele cosmetice care îţi vin în ajutor ca să obţii un ten absolut perfect. Dacă ai aceste trucuri în trusa de farduri, te poţi considera fericită pentru că îţi poţi salva pielea în orice situaţie.

Iluminatorul
Vrei să ai tenul luminos? Secretul este iluminatorul, un produs cosmetic pe care îl găseşti în diverse forme – de la cremă, pudră şi până la baton, care conţine particule strălucitoare. Pentru că reflectă lumina, acesta face ca pielea ta să radieze, să pară foarte sănătoasă şi hidratată.

Anticearcănul
Acest produs nu este altceva decât un corector special pentru cearcăne, dar şi pentru diversele probleme inestetice ale pielii sensibile din jurul ochilor. Este adesea sub formă lichidă, tocmai pentru a hidrata pielea subţire şi delicată şi a ascunde, în acelaşi timp, cearcănele. Anticearcănul poate acoperi şi ridurile fine, uniformizând textura pielii. De asemenea, este ideal şi pentru capilarele vizibile de sub ochi.

Corectorul
Cea mai bună metodă să ascunzi imperfecţiunile este să foloseşti un corector. Pentru că au o formulă mai solidă şi mai uscată decât cea a fondurilor de ten, corectoarele sunt ceea ce îţi trebuie ca să acoperi coşurile, petele, zonele roşii sau micile vase sanguine care se observă. O pensulă specială pentru machiaj te ajută să aplici o cantitate mică de corector numai pe zona cu probleme, să o întinzi perfect fără să încarci tenul. Nu folosi corectorul în jurul ochilor, pentru că este mai consistent, deci mult mai vizibil pentru pielea subţire şi sensibilă, decât fondul de ten.

Fondul de ten
Pentru a nu încărca faţa, ar fi bine să nu foloseşti fondul de ten în cantităţi mai mari, pe toată faţa, pentru a-ţi acoperi coşurile, punctele negre, capilarele vizibile, ridurile sau petele. Fondul de ten este perfect pentru a uniformiza culoarea şi textura pielii, dar nu reuşeşte să ascundă cu succes imperfecţiunile. Aplică un fond de ten care să-ţi lase pielea să respire, într-o peliculă foarte subţire. Îl poţi folosi local, în zonele în care culoarea pielii nu este uniformă. Fondul de ten trebuie întins cu maximă atenţie. Ai grijă să nu laşi să se vadă o diferenţă mare între faţă şi gât!

După ce ai parcurs aceşti paşi, poţi să începi să aplici fardurile, rimelul, creionul dermatograful şi rujul pentru ca machiajul să fie perfect.

oana.buzila.timpul@gmail.com

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *