Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 09:34
Abonamente
 
 
 

Femeia 2 Iunie 2013, ora 06:50    Din editia print

Magia din noi

Marime Font

În fiecare zi, aşteptăm. Ziua de vineri, vara, Paştele, Crăciunul, anul viitor… 

Suntem într-o continuă aşteptare a magiei, a fluturilor din stomac. Când ne plictisim de atâta aşteptare, mergem la căutat. Încercăm să găsim magia în familia noastră, în cercul prietenilor, în versurile pieselor, la serviciu, în cărţi motivaţionale, în filme premiate la festivaluri internaţionale, în sufletul omului drag.

Când eram mici, viaţa ni se părea o continuă magie. Toate lucrurile ni se păreau noi. Repetam cuvintele auzite de parcă ar fi fost o vrajă. Memoram chipurile pe care le întâlneam, iar după asta ne imaginam poveşti, pentru ca magia să nu dispară. Însăşi esenţa noastră era magie.Chintesenţa întregii noastre vieţi se află, de fapt, în magie. Iar în fiecare an, ne îndepărtăm tot mai mult de aceasta. Ne punem pe umeri greutăţi şi durere ce nu ne aparţin. Ni se întâmplă zeci de lucruri în doar câteva momente. Cei dragi nu mai sunt alături de noi. Oamenii se pot accidenta şi pot rămâne infirmi. Oamenii îşi pot pierde calea, dintr-un motiv sau altul. Viaţa se străduieşte din plin să ne scadă memoria magiei. Nu ştim că ni se întâmplă până când, într-o zi, simţi că ai pierdut ceva, dar nu ştii exact ce.

Magia, de fapt, nu se pierde niciodată. Ea rămâne adânc ascunsă în noi, precum primele noastre experienţe. În fiecare dintre noi există acel licăr, care spune: „Nu mă voi mulţumi cu această viaţă de rutină. Vreau să experimentez viaţa din plin. Vreau să iubesc şi să mă simt însufleţit”. Mulţi dintre noi au renunţat să mai caute magia din ei. Important e să nu abandonăm lupta. Să regăsim magia din noi, care ne poate călăuzi calea. Iar când o vom reîntâlni, să nu uităm să o împărtăşim şi celorlalţi.

Timpul Suplimentul Femeia

Un articol de: Silvia Ursu
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md