Social

Mai mulţi poliţişti vor patrula de Paştile Blajinilor

Totodată, un număr mai mare de poliţişti va fi mobilizat în preajma cimitirelor, în curţile blocurilor, în zonele de agrement, pe străzi şi pe traseele naţionale.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, de sărbători, fluxul de transport creşte considerabil. În acest sens, poliţiştii recomandă mai multă toleranţă şi respect reciproc în trafic. De asemenea, IGP solicită persoanelor care vin de peste hotare cu transportul personal să se conformeze Regulamentului circulaţiei rutiere al Republicii Moldova şi cerinţelor poliţiştilor de patrulare.

La fel, în legătură cu creşterea numărului de unităţi de transport în trafic, şoferilor li se recomandă să adapteze viteza şi să păstreze distanţa între vehicule. Totodată, poliţia le recomandă conducătorilor auto să nu parcheze automobilele în adiacentul cimitirelor şi să nu lase în maşină lucruri de valoare.

IGP recomandă cetăţenilor să apeleze, în caz de urgenţă, numărul unic 112 sau 902. La fel, cetăţenii se pot adresa la cel mai apropiat sector sau post de poliţie atunci când sesizează că cineva periclitează ordinea, securitatea publică sau siguranţa cetăţenilor. 

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *