Opinii și Editoriale

Mai rai ca ciuma

• „Vedeta” saptamanii a fost deputata comunista Ina Supac – fiind agresata de niste prostituate bete, aceasta a incercat sa fie prezentata, de catre camarazii sai, drept „victima a guvernarii liberale”. Potrivit ministrului de Interne, „cele doua fete minore au venit in Chisinau pentru a practica prostitutia, iar in momentul atacului erau in stare de ebrietate, de unde rezulta ca incidentul nu are conotatie politica”.

Pacat ca nu s-a gasit niciun deputat din Alianta liberal-democrata care sa le explice comunistilor ca, de fapt, cele doua minore sunt victime – victime ale fostului regim comunist. Caci, daca in cei opt ani de guvernare comunistii s-ar fi gandit la soarta copiilor acestei tari, minorele respective n-ar fi iesit „pe trotuar” sa-si castige cu asemenea metode bucata de paine. Astfel, in mod logic, deputata comunista Ina Supac este victima propriului partid.

• Organizatia comunista a lui Voronin devine una tot mai marginala. Nostalgicii adunati in scuarul Operei Nationale cu prilejul „sarbatoririi” loviturii de stat bolsevice din 1917 pareau niste fantome din alta lume. Mitingul a fost unul electoral suta la suta. Comunistii nu au renuntat la lozinca lor din ultima campanie electorala – „Noi ne vom apara tara, lupta continua!”. Punctul pe „i” l-a pus Mark Tkaciuk, care a declarat presei: „Gripa se teme de noi si nu se tine de comunisti! Noi suntem mai rai decat gripa!”. Gura pacatosului adevar graieste.

• Se pare ca Oficiul Relatii Interetnice (ORI) a incaput din nou „pe maini bune”: director general al acestuia a fost numita Elena Beleakova. La ultima sedinta de guvern ea a fost propusa in functie de catre viceprim-ministrul Ion Negrei, unul dintre liderii PL, cunoscut istoric cu viziuni proromanesti. Ciudate lucruri se mai intampla insa in Alianta pentru Integrare Europeana! Nu cred ca dl Negrei nu cunoaste biografia politica a dnei Beleakova. Ce s-a intamplat cu verticalitatea si maximalismul pelistilor lui Mihai Ghimpu, de au ajuns sa numeasca in fruntea unei institutii foarte importante o discipola a cunoscutului Valeri Klimenko, ajunsa in ultimele alegeri pe lista electorala a Partidului Politic „Uniunea Centrista din Moldova” (UCM)? Apropo, fostul sef al UCM, Mihai Petrache, a ajuns seful aparatului Parlamentului RM. Buna „schimbare”, pacat sa zici ceva…

• Premierul Vlad Filat a declarat vineri, in cadrul unei emisiuni TV, ca „cei care mentin monopolul (in domeniile carnii, laptelui, zaharului s.a.m.d.) incearca sa se aciueze pe langa politicieni din actuala guvernare”. Premierul a promis ca saptamana viitoare va face publice scheme concrete din diferite domenii si va da si numele celor care mentin monopolul. Bun lucru. Dar ar fi si mai bine daca s-ar da si numele politicienilor din actuala guvernare pe langa care incearca sa se aciuieze monopolistii. Cine-s acestia?

• Potrivit unui sondaj IMAS, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PCRM ar acumula 29,3%, PD – 12,7%, PLDM – 10,2%, PL – 9,8%, iar AMN – 2,3%. Datele sunt descurajante pentru toti cei care viseaza la alegeri anticipate, fiindca se poate adeveri proverbul „Frica pazeste bostanaria” si presedintele sa fie ales. Chiar daca comunistii sunt mai rai ca ciuma.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *