Actualitate

Maia Sandu a primit Medalia de Aur a Universităţii de Vest din Timişioara

 „În ziua în care am păşit în Universitatea Harvard ca studentă venită dintr-o ţară care abia începea să înţeleagă ce înseamnă democraţia, am înţeles cât de strânsă este legătura între educaţie şi progresul social şi economic al oricărei societăţi. Timpul petrecut acolo mi-a întărit convingerea şi mi-a multiplicat argumentele că oricâtă infrastructură ar avea o ţară, oricâte investiţii s-ar face şi oricât de eficient ar fi condusă o societate, fără oameni educaţi este imposibil să construieşti o societate care să dăinuie şi să se dezvolte prin propriile puteri, care să-şi dorească să progreseze, să fie deschisă la nou şi să contribuie la patrimoniul cultural mondial.

Probabil acesta a fost gândul prezent în subconştient în toată perioada petrecută departe de casă şi el m-a făcut să revin acasă pentru a-mi aduce contribuţia la schimbarea ţării”, a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

Aceasta spune că este onorată pentru distincţia primită şi drept mulţumire, premierul îşi reiterează angajamentul ferm de a continua susţinerea educaţiei, oriunde s-ar afla.

„Această distincţie este recunoaşterea meritului tuturor colegilor mei care pun umărul la reforma educaţiei, dar şi aprecierea curajului de care au dat dovadă concetăţenii mei în lupta împotriva regimului oligarhic pentru salvarea democraţiei”, a mai scris Maia Sandu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *