Politică

Maia Sandu: „Avem o dovadă în plus că Igor DODON este în FRUNTEA SISTEMULUI MAFIOT”

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, anunță un protest la Președinției, care va avea loc în dimineața zilei de luni, 3 august, la ora 8:00. Manifestanții vor cere președintelui Igor Dodon să nu semneze decretul de numire în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău pe judecătorul Vladislav Clima.

Politiciana l-a acuzat pe președintele Igor Dodon că acesta ar face „jocuri” politice pentru „a numi în frunte judecători corupți”.

„O să-i cerem lui Igor Dodon să nu semneze decretul de numire a lui Clima în funcția de președionte al Curții de Apel Chișinău. O să întreprindem tot ce putem, pentru a nu permite aceste ilegalități. Avem o dovadă în plus că Igor Dodon este în fruntea sistemului mafiot care se compune în mare parte din judecători corupți. E o mare rușine ceea ce se întâmplă, dar nu ne surprinde pentru că am știu ce jocuri face Igor Dodon”,

Precizăm că unul dintre cei trei judecători ai Curții de Apel Chișinău care au menținut decizia primei instanțe, prin care alegerile locale din Chișinău, din 2018 nu au fost validate, a fost numit într-o funcție nouă. Vladislav Clima a fost desemnat președinte al Curții de Apel Chișinău. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de marți, 28 iulie, de plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

După numirea lui Clima, ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Mihalko s-a expus cu privire la acest subiect. Acesta a criticat decizia de numire a judecătorului și a spus că de din acel moment oamenii pot simți un puternic sentiment de dezamăgire în urma desemnării „persoanelor cu o integritate indubitabilă” în sistemul judecătoresc.

Candidatura acesteia urmează a fi propusă Parlamentului pentru numirea pe un termen de patru ani.

https://agora.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *