Actualitate

Maia Sandu: “Dacă Guvernul va fi demis, este un semn clar că se încearcă din nou capturarea statului”

 „Dacă le e frică de reforma justiției, înseamnă că vor veni cu moțiunea de cenzură și vor vota pentru demiterea Guvernului, dacă au același interes ca și noi – să se facă ordine în țară, să se construiască un stat de drept, pentru ca toți hoții să știe că nu se mai poate de furat aici și că vor fi sancționați, pentru ca oamenii să aibă siguranța zilei de mâine, dacă au interesele cetățeanului pe prim plan, atunci vom merge mai departe împreună”, a afirmat Maia Sandu.

Prim-ministra recunoaște că asumarea răspunderii a fost o decizie dificilă, dar spune că este singura corectă, legală și singura decizie care îi permite guvernării să meargă mai departe cu reformă autentică a sistemului justiției. „Noi am creat această majoritate în Parlament și am menținut-o pentru a scoate țara din captivitate și pentru a construi justiție independentă și dacă nu există angajament real, autentic din partea partenerilor noștri în Parlament pentru o reformă adevărată, înseamnă că nu avem obiective comune și nu avem de ce să rămânem în continuare în această majoritate”, a afirmat șefa cabinetului de miniștri.

Prim-ministra spune că în ultima perioadă cei mai toxici și corupți judecători au prins la tupeu și se comportă într-un mod foarte obraznic: încearcă să anuleze orice decizii, pun impedimente procurorilor ca să cerceteze anumiți magistrați corupți. „Acest mod în care se comportă, acest curaj în sensul negativ al cuvântului pe care îl au mă duce la gândul că oamenii aceștia au sprijin politic, care nu este spus public, dar, dacă ne gândim, poate veni doar din partea domnului Igor Dodon pentru că noi suntem cu cărțile pe față, suntem transparenți, vorbim cu limbaj foarte direct, spunem lucrurilor pe nume și este foarte clar că vrem să-i scoatem pe acești oameni din sistem. De partea cealaltă discuțiile sunt frumoase, dar acțiunile nu neapărat”, a explicat șefa executivului.

https://radiochisinau.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *