Frumusețe

Mănâncă des pentru a te menţine

Alimente potrivite pentru fiecare parte a zilei

Cine nu ştie celebra vorbă populară: „Mănâncă dimineaţa ca un rege, la prânz ca un prinţ şi seara ca un cerşetor”? Pornind de la aceste cuvinte, Femeia îţi propune un model de dietă care poate fi urmat numai dacă eşti absolut sigură că starea de sănătate îţi permite acest lucru şi numai după ce ai avut o discuţie cu medicul tău personal.

Micul dejun: lapte, cereale, produse de patiserie, fructe, iaurt, brânzeturi, ouă. Oră ideală pentru micul dejun nu există. Dar dacă nu ai mâncat până la ora 10.00, poţi considera că ai sărit peste micul dejun.
Prânzul: alimente ce conţin carbohidraţi (fructe, legume), proteine (carne, peşte, ouă, mazăre), fibre (pâine, cereale), salate, paste, diverse ciorbe, brânză. Prânzul se serveşte, de regulă, între orele 12.00 şi 14.00. În timpul prânzului trebuie să te deconectezi de la toate problemele şi să încerci mai mult să te concentrezi la masa pe care o serveşti.
Cina: masa de seară trebuie să fie mai uşor de digerat. Alege cereale integrale, fructe, legume, paste, orez, lactate, salate sau iaurturi foarte uşoare. Mâncatul la ore târzii poate crea probleme, deoarece încetineşte digestia, iar rezultatele se răsfrâng asupra siluetei şi a stării de bine a organismului. În cazul în care nu vrei să ai dimineaţă o stare de oboseală, mănâncă cu două ore înainte de a merge la culcare.

Mâncatul la ore haotice îngraşă

Fără un program alimentar corpul tău nu ştie cum va mai primi mâncarea. Astfel, cu prima ocazie cu care vei mânca, acesta va depozita nutrienţii obţinuţi din mâncare, iar tu te vei trezi cu câteva kilograme în plus.
Şi mai rău este dacă obişnuieşti să mănânci la ore târzii de noapte. Dorinţa de a te hrăni vine în conflict direct cu ritmul tău circadian. Acesta echilibrează funcţionarea organelor şi consumul de energie, iar dacă îl dereglezi, îţi suprasoliciţi creierul şi ficatul, facilitând astfel depozitarea grăsimilor şi apariţia stării de oboseală. 

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *