Actualitate

Mănăstirea Lavra din Poceav este în CARANTINĂ după ce s-a transformat într-un FOCAR de INFECȚIE

Orașul Poceaev din vestul Ucrainei a intrat în carantină, după ce în urmă cu câteva zile, au fost înregistrate 13 cazuri de coronavirus în doar 24 de ore. La intrarea în oraș au fost amenajate filtre de securitate.

Decizia vine şi după ce de Paşte, credincioşii au sfidat restricţiile și au mers la Mănăstirea Lavra Poceaev, considerată focar de infecţie: potrivit presei, 150 de enoriași şi clerici ar fi contractat virusul după ce au vizitat lăcașul sfânt.

Mitropolitul din Ternopil și Kremenets, Serghei, a fost internat cu COVID-19 într-un spital din Kiev. În aceeași unitate medicală se află și un preot din Poceaev, împreună cu soția sa, la fel, infectați cu coronavirus.

Presa ucraineană scrie că printre bolnavi mai sunt câțiva călugări de la mănăstirea Lavra Poceaeva, lucru negat de Patriarhia Moscovei, care are în subordine lăcaşul.

Poliția ucraineană a inițiat o anchetă penală pentru încălcarea măsurilor de prevenire a răspândirii bolii.

Lăcașul de cult cu o vechime de cinci sute de ani atrage mii de creștini din țările vecine Ucrainei.

În Ucraina sunt înregistrate aproape 6.600 de îmbolnăviri și 174 de decese. Autoritățile de la Kiev au decis să mențină măsurile dure de carantină până în 11 mai.

Un grup de credincioși din raionul Ștefan Vodă a mers la mănăstirea din Ucraina la sfârșitul lunii martie. Unii dintre ei au fost diagnosticați cu noul coronavirus. Printre cei infectați a fost și preşedintele raionului Ştefan Vodă, Vasile Maxim. Câteva localităţi din raion au fost plasate în carantină.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *