Actualitate

Marea minciună din industria auto, demonstrată pe cea mai tare Toyota

 Tot mai multe dintre mașinile apărute în ultimii trei ani, au început să aibă “prize” de aer în diferite zone de pe caroserie. În funcție de masa mașinii și de capacitatea motorului, ele sunt foarte necesare, dar producătorii au început să exagereze și să pună “prize” de aer false, pentru că îți lasă o impresie deosebită.

Anul trecut, a fost lansat un nou model Toyota Supra, o mașină celebră printre iubitorii de raliuri și alte tipuri de curse. Evident, noua Toyota Supra are un volum mai mare și are alura unei supermașini contemporane, dar nu înseamnă că este mai bună decât modelul din anii ‘90, care a fost, pe bună dreptate, o mașină de legendă.

Actualul model nu încearcă decât să-ți încânte ochii, dar sunt înșelați de acele guri de aer false de pa caroserie.
Cei de la Jalopnik au analizat în detaliu noul automobil japonez și au pentru tine o veste proastă. Toyota Supra are nu mai puțin de zece “prize” de aer false care nu au nicio utilitate practică.

Primele sunt “prizele” de la portiere, care nu doar că au o poziționare rușinoasă, dar nici măcar nu ajută la eliminarea aerului care lovește caroseria în timpul mersului.

Urmează apoi cele de pe aripile din față și cele de sub faruri, care par să curgă ca o lacrimă, așa cum le curge în acest moment celor care au avut mari așteptări de la noua versiune Supra.

Cele de pe aripi nici măcar nu prezintă orificii, întreaga zonă e acoperită cu cauciuc. Doar dacă cineva vrea să-și tuneze mașina cu un motor mult mai puternic va simți nevoia să le scoată și să le folosească așa cum trebuie. Cât despre cele de sub faruri, ele sunt bine poziționate, dar, din nou, sunt false. 

La fel se întâmplă și cu cele două panouri de răcire din față, mai exact cele din laterale, dar aici e scuzabil, întrucât contribuie la îmbunătățirea designului.

Noua Toyota Supra este doar un exemplu. În prezent, ai fi surprins cât de multe mașini prezintă astfel de ornamente care n-au nicio utilitate practică, dar ești păcălit că ele sunt semnul unui motor puternic, care necesită multă răcire. Da…sigur că da…

La scurt timp după ce jurnalistul de la Jalopnik care a scris articolul pe care l-am luat ca sursă, a fost contactat de inginerul șef al Toyota, Tetsuya Tada. Acesta a transmis un mesaj cvasievaziv în care a argumentat că acele „prize” nu sunt chiar atât de false pe cât spune autorul în acel articol. Inginerii Toyota doar au livrat mașina cu perforații în capota gata făcute, în cazul în care vreo companie sau o persoană pricepută ar dori să tuneze automobilul.

Autorul de la Jalopnik nu s-a lăsat și a analizat și mai în detaliu noua Toyota Supra. Așa că i-a disecat principalele zone ale caroseriei să vadă dacă într-adevăr acolo se ascund orificii pentru răcire, așa cum trebuie să aibă orice „priză” de aer.

Cumva, n-a fost mare surprindere să descopere că aproape în nicio regiune de pe capotă, la uși, sau pe aripi, nu există guri de aerisire corespunzătoare. Inginerii care vor dori să ducă mai departe nivelul de tuning, vor avea mai mult de muncă, decât să de jos niște capace din plastic și din cauciuc care au doar rol decorativ.

https://playtech.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *