Actualitate

Marian Lupu si Constitutia

„Partidul Comunistilor nu a avansat pana acum un candidat al sau la functia de sef al statului pentru ca nu exista in randurile formatiunii politice o persoana care real ar putea pretinde la acest post si care s-ar bucura de increderea si simpatia societatii”, a mentionat Marian Lupu, liderul Partidului Democrat din Moldova, intr-un interviu acordat postului rusesc „Echo Moskvi”.

„Daca se va ajunge la alegeri parlamentare anticipate, modificarea Constitutiei va fi necesara. Unii dintre colegii nostri insista ca in prima jumatate a anului viitor sa fie elaborata o noua Constitutie, care ar urma sa fie dezbatuta in Parlament, iar apoi sa se organizeze un referendum pe aceasta problema”, a spus Lupu.

„Opinia PDM, dar si a mea personala, este ca nu putem sa ne permitem modificarea Constitutiei in jumatate de an, deoarece e vorba de un exercitiu foarte serios, or pentru aceasta sunt necesari doi-trei ani. Noi optam pentru organizarea referendumului pe unele aspecte ale Constitutiei”, a declarat Marian Lupu.

DECA-press

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *