Actualitate

Marina rusă a trimis o navă de patrulare să supravegheze manevrele NATO în largul Bulgariei

„Noaptea trecută (joi spre vineri), nava de patrulare a părăsit Sevastopolul. Obiectivul ieşirii Smetlivîi în mare este de a urmări exerciţiile NATO de apărare aeriană care vor avea loc pe teritoriul şi pe coasta Bulgariei”, a precizat responsabilul rus.

La iniţiativa Alianţei Nord-Atlantice, pe teritoriul Bulgariei, României, Ungariei, Croaţiei, Sloveniei şi Macedoniei de Nord, în mai-iunie, au loc o serie de exerciţii multinaţionale şi naţionale, având conexiune între ele – Saber Guardian-2019, Shabla – 2019, Strike Back – 2019 şi Swift Response -2019, notează agenţia de presă rusă.

La aplicaţii participă, printre trupe din alte state, militari din Bulgaria, SUA, Marea Britanie, Grecia, Macedonia de Nord, Ucraina, Canada şi Italia, în total aproximativ 6.000 de militari, notează TASS. Scopul exerciţiului este de a îmbunătăţi capacităţile operaţionale şi compatibilitatea unităţilor militare în cadrul Alianţei.

În acelaşi timp, marina rusă supraveghează exerciţiile NATO din Marea Baltică. Anterior, potrivit presei ruse, nava de comandă USS Mount Whitney a intrat în apele Mării Baltice pentru a participa la exerciţiile navale ale Alianţei Nord-Atlantice Baltops (Baltic Operations) 2019.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *